Neišvaizdus, bet skanutis Piligrimų pyragas: nekepti tiesiog negalima!
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Neišvaizdus, bet skanutis Piligrimų pyragas: nekepti tiesiog negalima!


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


6–8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 165 °C


Reikia:

200 g migdolų

4 kiaušinių

150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

1 citrinos nutarkuotos žievelės

1 šaukštelio cinamono

DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)

Sviesto (formai patepti) ir maltų migdolų arba kukurūzų miltų (formai pabarstyti)


  1. Paruoškite 22 cm skersmens formą, patepkite ją sviestu ir gausiai užberkite maltais migdolais arba kukurūzų miltais.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 165 °C.

  3. Migdolus sumalkite iki miltų. Bet nepermalkite, kad neišsiskirtų aliejus.

  4. Kiaušinius plakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, citrinos žievele ir cinamonu iki tirštos masės. Suberkite maltus migdolus ir atsargiai permaišykite.

  5. Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 45 min. Po to orkaitę atidarykite ir aušinkite joje. Prieš tai apipjaukite pyragą nuo formos kraštų.

  6. Pyragas sukris, gali šiek tiek suskilti. Atsargiai išimkite pyragą ir gausiai apibarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.


P. S. Pyragas labai trupa, bet skonis viską atperka.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg