top of page

Pikantiška! Grikių miltų lietiniai su ikrų užtepėle


grikių blyneliai, receptas, užkandėlė, Alfas Ivanauskas
Shutterstock.com nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Reikia:

  • 300 ml pieno

  • 300 ml vandens

  • 3 kiaušinių

  • Žiupsnelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g grikių miltų

  • 100 g kvietinių miltų

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • Indelio SANTA BREMOR ikrų užtepėlės CAVIAR CREAM", su krevetėmis

  1. Į didelį dubenį supilkite pieną, vandenį, įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišykite.

  2. Į kitą dubenį persijokite grikių bei kvietinius miltus ir nuolat maišydami šluotele plona srovele supilkite pieno ir kiaušinių mišinį. Taip pat galite maišyti plaktuvu, bet lėtais apsukimais. Kai tešla bus lygi ir glotni, supilkite aliejų ir jį gerai įplakite.

  3. Tešlą būtinai palikite 30 min. pastovėti.

  4. Įkaitinkite keptuvę, plonu sluoksniu patepkite ją aliejumi (labai patogu tai padaryti specialiu aliejaus purkštuvu), įpilkite tešlos. Pakreipdami keptuvę į vieną ir kitą pusę paskirstykite tešlą lygiu sluoksniu po keptuvę.

  5. Apverskite lietinį tada, kai matote, jog viršus jau nebeskystas. Kepkite iš kitos pusės.

  6. Iškeptą blyną aptepkite ikrų užtepėle „CAVIAR CREAM" ir susukite.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page