top of page

Pietūs su itališku prieskoniu: tradicinė lazanija


lazanija, VMG receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Reikia:

  • 500 g maltos jautienos

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų pomidorų pastos

  • 800 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • ½ šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • 12–15 vnt. lazanijos lakštų (priklauso nuo indo dydžio ir formos)

  • 600 g mocarelos

  • 100 g kietojo sūrio

  • šviežių bazilikų (papuošti)

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šlakelio aliejaus


1. Į gilią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite maltą jautieną. Kai išgaruos vanduo, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir raudonėlius.

2. Supilkite konservuotus pomidorus ir pomidorų pastą, sumažinkite kaitrą ir uždengę troškinkite 30–45 min. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Sutarkuokite abu sūrius ir sumaišykite.

4. Gilią kepimo formą apšlakstykite aliejumi ir išdėliokite vieną sluoksnį makaronų lakštų.

5. Uždėkite paruošto mėsos įdaro ir apibarstykite sūrio mišiniu.

6. Sudėkite antrą sluoksnį makaronų lakštų, mėsos įdaro ir sūrio, taip užpildykite visą kepimo formą. Ant viršaus supilkite likusį padažą.

7.Uždenkite maistine folija ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Baigdami kepti foliją nuimkite ir leiskite lazanijai apskrusti. Papuoškite šviežiais bazilikais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page