top of page

Pietų dėžutė. Greita ir skalsi mėsos duona su burokėliais


Kodėl toks maltos mėsos patiekimas (ang. meatloaf) yra vienas favoritų? Todėl, kad puikiai tinka ir šaltam, ir karštam, išsinešti į darbą, ir šventiniam stalui. O gaminamas paprastai ir naudojant mažai indų.


mėsos duona, netikras zuikis, receptai, Alfas Ivanauskas
Valerijos Stonytės nuotr.


8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės temperatūra 190 °C

Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • 1 saliero lapkočio

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g lydyto sviesto

  • 3–4 vid, dydžio orkaitėje keptų arba virtų burokėlių

  • 800 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Šiek tiek šviežių petražolių arba krapų




1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Keksinę (11 x 24 cm) formą išklokite kepimo popieriumi. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką ir salierą sutarkuokite. Daržoves pakepkite svieste, kol suminkštės.

2. Atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka.

3. Sumaišykite visus produktus, sudėkite masę į formą. Viršų išlyginkite. Ant viršaus išdėliokite petražolių arba krapų ir plonai patepkite aliejumi. Kepkite 50–60 min.

4. Ataušinkite formoje. Jei patiekiate karštą, pakepkite dar daržovių. Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page