Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Pietūs be mėsos: balandėliai su lęšiais, abrikosais ir mėtomis

Balandėliai – puikus patiekalas. Į juos galima suvynioti įvairiausius įdarus, tad dabar siūlome lęšius su abrikosais ir mėtomis. Tai receptas, subalansuotas veganams, net patiks visiems.



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas / troškinimas 1 val.


Balandėliams su lęšiais ir abrikosais reikia:

  • 2 stiklinės lęšių

  • 100 g džiovintų abrikosų

  • 3–4 šakelės mėtų

  • 6–8 graikiniai riešutai

  • 1 svogūnas

  • 2–3 šaukštai aliejaus

  • 1 kopūstas

  • Druskos

  • 1 morka

  • 1 rūgštus obuolys

  • Daržovių sultinio arba vandens troškinti

  1. Lęšius išvirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytais abrikosais. Sukrėskite lęšius į svogūnų ir abrikosų mišinį, įberkite druskos, smulkintų riešutų, smulkintų mėtų.

  2. Užvirinkite didelį puodą vandens, išpjaukite kopūsto šerdį ir įdėkite kopūstą į verdantį vandenį. Kai kopūstų lapai suminkštės, nuimkite juos ir nupjaukite storas lapų gyslas.

  3. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir suvyniokite balandėlius. Galite juos sutvirtinti virtuvine virvele.

  4. Balandėlius stipriai apkepkite keptuvėje. Į storasienį kepimo indą dėkite supjaustytą morką ir obuolio skilteles. Sudėkite balandėlius ir įpilkite sultinio. Uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą.

  5. Retkarčiais patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei taip nutiko, dar įpilkite truputį sultinio.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg