top of page

Picerijos Neapolyje, kurių dar ilgai negalėsite pamiršti



Neapolis – picų tėvynė. Ir tai nėra mitas! Tik labai svarbu atkreipti dėmesį: jei meniu picų įvairovė siekia begalybę – tai pirmasis blogas ženklas. Ypač Neapolyje, kuriame pati populiariausia yra pica karalienė – „Margherita“. Jos receptas buvo sukurtas 1889 metais. Tradiciškai ši pica gaminama pasitelkiant tik pomidorus bei sūrį.

Neapolietiška pica gimsta iš „San Marzano“ pomidorų iš Vezuvijaus ugnikalnio apylinkių bei mocarelos sūrio, kuris paruošiamas iš Kampanijos regiono pelkynuose auginamų bizonių pieno. Bet svarbiausia taisyklė – kuo paprasčiau, tuo geriau. Daug kas ją maišo su pica „Napoletana“, kuri yra visiškai turistinė ir vietiniai jos net nerekomenduoja.

Šiame mieste yra itin daug garsių picerijų: „Brandi“, kurios steigėjas tvirtino išradęs picą „Margherita“, „Da Michele“, kur Julia Roberts valgė picą filme „Valgyk, melskis, mylėk“, „Di Matteo“, kurioje picos ragavo pats Billas Clintonas. Taip pat garsi visame pasaulyje picerija „Starita“.



Naujausi įrašai

bottom of page