AŠ Ikona vmgonline

Perujietiška lašiša su bolivinių balandų kruopomis



4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 150 °C


Reikia:

Lašišai:

  • 500 g lašišos filė

  • 3 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje

Avokadų mišiniui:

  • 2 prinokusių avokadų

  • 1 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių

  • 2 arb. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio

Salotoms:

  • 200 g raudonųjų bolivinių balandų kruopų

  • 1 pak. vyšninių pomidorų, supjaustytų per pusę

  • 2 avokadų, supjaustytų

  • 4 laiškinių svogūnų, supjaustytų

  • 1 ryšulėlio šviežių kalendrų, susmulkintų

  • 2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

  • ½ arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje

  • 1 valg. š. SANTA MARIA perujietiško aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinio

  • 200 g raudonųjų bolivinių balandų kruopų

1. Paruoškite bolivinių balandų sėklas laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.

2. Sudėkite pomidorus, avokadus, laiškinius svogūnus ir susmulkintas kalendras į indą su bolivinių balandų sėklomis.

3. Paskui supilkite žaliųjų citrinų sultis, alyvuogių aliejų, suberkite druską ir perujietišką aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinį ir viską sumaišykite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.

5. Apibarstykite lašišą prieskoniais ir kepkite karščiui atspariame inde 15 minučių.

6. Ruošdami avokadų mišinį, sutrinkite avokadus, įpilkite žaliųjų citrinų sultis, suberkite perujietišką aitriųjų paprikų ir žaliųjų citrinų prieskonių mišinį ir išmaišykite.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg