Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Pertrinta burokėlių sriuba


Pertrinta burokėlių sriuba, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 650 g burokėlių

  • 5 šaukštų aliejaus

  • 1 nedidelio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio čiobrelio

  • 1 apelsino sulčių

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • 0,75 l daržovių sultinio

  • 200 g ožkų sūrelio

  • Laiškinių česnakų

1. Burokėlius įvyniokite į aliuminio foliją ir iškepkite orkaitėje. (200 °C, apie 50 min. )

2. Smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką pakepinkite didelėje keptuvėje, sudėkite burokėlius, čiobrelius ir kepkite artu apie 5 min. Supilkite apelsinų sultis, suberkite apelsinų žievelę ir pakaitinkite dar 1-2 min. Įpilkite sultinį, užvirinkite ir virkite apie 8-10 min. Sutrinkite trintuvu.

3. Patiekite šiltą sriubą su sūrio rutuliukais. Pabarstykite laiškiniais česnakais.


ATGAL

PASIDALINTI