Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Penktadienio vakarienė maisto turguje „Open Kitchen“

Jau trečiąjį kartą į Užupio pašonėje esantį Tymo turgelį sugrįžta kiekvieną penktadienį nuo gegužės iki rugsėjo veikiantis maisto turgus „Open Kitchen“. Tai – vieta, kur po atviru dangumi galėsite ragauti įvairių restoranų, kavinių maistą ir puikiai praleisti laiką su draugais.

Po atviru dangumi daugir įvairaus maisto (nuotr. Valerija Stonytė)


Kodėl turguje valgoma būtent penktadienį? Anot renginio organizatorių, taip nuspręsta buvo dėl kelių priežasčių. Pirma, „Open Kitchen“ – tai įžanga į savaitgalį. Antra, jie patys pastebėjo, kad penktadieniais su kolegomis norisi valgyti kur nors kitur ir įdomiau nei įprastą dieną.

Įvairiausios Vilniaus miesto vietos po vienu dangumi – išragaukite kiekvienos jų pasiūlymų (nuotr. Valerija Stonytė)


Didžiąją „Open Kitchen“ dalyvių dalį sudaro smulkus verslas, nepriklausomi virtuvės šefai. Pagrindinis organizatorių kriterijus atsirenkant restoranus – patiekalo ar restorano išskirtinumas, kuris užtikrintų parduodamo maisto įvairovę, todėl atrasti savo mėgstamiausią patiekalą čia gali kiekvienas – tiek mėgstantis picas ir mėsainius, tiek ir azijietiško ar meksikietiško maisto gerbėjas. Maisto „Open Kitchen“ netrūksta visą darbo laiką, bet jei kurie iš restoranų ir išparduoda savo maistą greičiau nei kiti, lankytojai turi begalę kitų pasirinkimų.

Keptos krevetės su prieskoniais (nuotr. Valerija Stonytė)


Šį penktadienį Tymo turgelyje įsikūrė daugiau nei 30 restoranų ir kavinių.

Restoranai: „Alkanas Briedis“, „Vijokliai“, „Bulvytės ir Žuvytės“, „Gyvas Baras“, „VaThaiTau“, „PastaPasta“, „Karvė ir Viščiukas“, „Yucatan“, „Krido Bistro“, „TJ juice bar“, „Maghrib“, „LocalT“, „Jasinskio Grill“, „Sues Indian Raja“, „Čiop Čiop“.

Maisto vagonėliai: „City Chef“, „Poffertjes“, „PizzaVerde“, „Donut Hub“, „Juokiasi Puodas“, „Aula“, „Waffle LAB“, „Trick Truck Food Magic“, „Fritkės“, „Boom! Burgers“, „El Caribo“ , „Awokado“, „Black Mamba“, „Sweet Morello“.

Laikas. Kiekvieną penktadienį 11:30–00:00.

Patiekalo kaina. 4–7 Eur.

Rinkitės nuo salotų iki mėsainių – pasiūlymų daug (nuotr. Valerija Stonytė)


Ką atsinešti. Į „Open Kitchen“ nebūtina kažką atsinešti. Žinoma, jeigu norite sėdėti ant pievutės, galite atsinešti pledą, tačiau ir jį galite pasiskolinti „Zonin“ vyno bare. „Open Kitchen“ yra atvira erdvė, kurioje visi gali sugalvoti, ką veikti. Pavyzdžiui, atsinešę badmintono raketes tikrai rasite vietos, kur pažaisti.

“Fish and chips” tradiciškai valgomas gatvėje (nuotr. Valerija Stonytė)


Pramogos. Kiekvienas penktadienis – vis kitoks: tai gali būti specialios treniruotės keturkojams draugams, badmintonas, stalo futbolo čempionatas, nemokamos treniruotės ir pan.

Muzika. Nėra prisirišta prie konkretaus muzikinio stiliaus. Groja skirtingi „didžėjai“, kurie patys pasirenka, kokią muziką, atitinkančią „Open Kitchen“ atmosferą, norės groti. Dažniausiai tai būna „funk“, „jazz“, „soul“, „world music“, „reggae“ ir pan. Kartą per mėnesį organizuojami ir tikro garso muzikos koncertai.

„Open Kitchen“ Facebook paskyra.

#mieste #kavinės #openkitchen #kureiti #vilnius #kąveikti #restoranai #naujiena

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg