top of page

Penktadienio filmas apie visą vyno pasaulį apgavusį sukčių

Į vyno pasaulio istorijos enciklopediją Rudy Kurniawan save įrašė gana neįprastu būdu. Nors dabar praėjo pakankamai daug metų, kad iš jo vyno ekspertai pradėtų juoktis ir kalbėti su pašaipa, 2000-ųjų pradžioje Rudy pradėjo tokią vyno aferą, kuriai neliko abejingų. Nuotaikingas dokumentinis filmas „Sour Grapes“ (2016) pasakoja istoriją apie charizmatiško indoneziečio talentą suklastotu vynu pavergti žinomus turtuolius.

Jaunasis indonezietis Rudy, su pasibaigusia studento viza gyvenęs Kalifornijoje, pasižymėjo antgamtine atmintimi vynui ir taip sugebėjo užsitarnauti vyno erudito vardą, apsupdamas save aukštuomenėje įsitvirtinusiais vyno entuziastais. Tačiau vienas didžiausių vyno kolekcininkų Bill Koch ir burgundiško vyno gamintojas Laurent Ponsot, atradę keletą įtartinų butelių, pradėjo savo tyrimą. Niekas nežinojo, iš kur Rudy turi tiek pinigų brangiems ir retiems vyno buteliams, bet visi mėgavosi jo kompanija, norėjo bičiuliautis ir tapo fiktyviai sukurtos padirbto vyno rinkos aukomis.

Žurnalistų plačiai nagrinėta byla tapo filmu, kuriame režisieriai panaudojo daug jau istorine tapusios videomedžiagos. Tai padaryti buvo gana paprasta, nes pagrindinis filmo veikėjas niekuomet nevengė kamerų. Kalbėti „Sour Grapes“ objektyvui nebijojo ir apgautieji kolekcininkai, someljė ir artisto talentą indonezietyje įžvelgę vyno rašytojai.

Filmo anonsą galite pamatyti ČIA:


Naujausi įrašai

bottom of page