Penktadienio šūvis: baras „Distilerija“
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Penktadienio šūvis: baras „Distilerija“

Jau nuo vidurdienio ši vieta, nepabijant klišės, šurmuliuoja. Vos prieš porą savaičių atsidaręs baras „Distilerija“ jau pritraukia nemažai žmonių. Nenuostabu, nes, vos užėjus, nesupranti kas, bet tas kažkas patinka. Ilgiau užsibuvus (geriausia iki vėlaus vakaro, kai baras nušvinta it altorius), pradedi pastebėti detales, dėl kurių čia taip norisi būti. Daugiau pasakoja baro savininkas Paulius Vilikanskis ir baro vadovas Andrius Vasiliauskas.

Barų Vilniuje, o ypač Senamiesčio Islandijos ir Vilniaus gatvių sandūroje – daug. Kodėl įsikūrėte jūs?

„Pirminė idėja atsirado tada, kai panorėjome įkurti barą, kuris atitiktų tikro baro konceptą. Pradedant gausiu ir kokybišku gėrimų asortimentu, baigiant aptarnavimu ir interjeru. Apskritai mūsų baro konceptas dėliojasi palaipsniui. Net ir atidarius barą, jis lipdosi kaip korys – visko daugėja ir viskas keičiasi po truputį. Būdami tikru baru mes siekiame suprasti, ko nori klientas tuo pačiu supažindindami su naujais gėrimais. Pavyzdžiui, vieną savaitę gali vaišinti grynu viskiu, o kitą teisingai sumaišęs, pateikti viskio kokteilį. O gal klientui patiks? Manau, kad dabar jau atėjo toks metas, kai žmonės patys domisi, nori sužinoti ir atrasti įvairovę. O mes tą kokybiškai pateiktą įvairovę, galime pasiūlyti“, – sako savininkas Paulius Vilikanskis.

Baras įrengtas patalpos centre (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Ką reiškia toks baro pavadinimas?

„Pavadinimas „Distilerija“ byloja apie alkoholio gamybos procesą ir kaip alkoholiniai gėrimai atsiranda. Juk kiekvienas alkoholinis gėrimas yra distiliuojamas“, – sako Paulius.

„Taip pat šis pavadinimas įpareigoja turėti platų gėrimų asortimentą, išreikšti pagarbą tikriems alkoholio gamintojams, teisingai ir skaniai maišant gėrimus, juos patiekiant ir aptarnaujant klientus. Tokiu būdu patvirtinant savo pavadinimą“, – priduria baro vadovas Andrius Vasiliauskas.

Ne iš karto pastebi, tačiau bare daug varinių detalių: kranai gėrimams pilstyti, vamzdžiai, distiliavimo aparatas ir kita apdaila. Papasakokite plačiau apie baro interjerą ir kodėl jis toks?

Bare daug varinių detalių, vienos jų – gėrimų pilstymo vamzdžiai. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


„Vėlgi interjerą diktavo baro pavadinimas. Lauke pamačius užrašą „Distilerija“ tu iš karto supranti apie ką yra ta vieta. Tai gėrimo gimimas ir gyvenimas, todėl bare yra daug detalių, kurios primena alkoholio gamyklą. Taip pat autentiškų smulkmenų, į kurias taip norėjose įdėti dalelę savęs, savo širdies“, – sako Paulius.

Kaip supratau, atstovaujate fundamentaliam baro konceptui. Juk sakoma, kad, specializuojantis į vieną sritį, paprasčiau. Kodėl pasirinkote tokią filosofiją?

„Visi sako, kad apimti plačiai yra sudėtinga, bet mes norime įrodyti, kad įmanoma. Kai tik Lietuva atsikūrė, nebuvo barų skirtų tik kokteiliams, alui, viskiui ar kažkokiam kitam gėrimui. Barai turėjo tiek gėrimų rūšių, kiek tik galėjo gauti. Tad ir mes norime išlaikyti tą pamatinę baro mintį tiekti kuo platesnį asortimentą. Žinoma, šiais laikais tai padaryti sunkiau, nes pasiūla didžiulė, tačiau stengiamės turėti kuo daugiau gerų gėrimų. Todėl svarbu turėti aukščiausio lygio barmenus, kurie degtų aistra žinoti ir dirbti“, – sako Paulius.

“Distilerijoje” galima papietauti nuo 11 iki 14 val. (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Dirbate ir dienos metu, siūlote dienos pietus. Koks jūsų meniu?

„Maisto turime, tačiau tai nėra mūsų akcentas. Vis tik norime, kad pagrindinė vieta būtų baras ir gėrimai. Norėdami išlaikyti patiekalų kokybę, sukūrėme trumpą meniu ir kiekvieną patiekalą paruošiame nuo pat pradžių“, – sako baro savininkas. „Dar svarbu pridurti, kad patiekalams gaminti naudojame tą patį alkoholį, kurį siūlome klientams. Pavyzdžiui, gamindami „fish and chips“ tešlą, pilame alų, kurio galima įsigyti bare. O padažams naudojame ir stipriuosius alkoholinis gėrimus. Mums svarbu, kad išliktų simbolinė baro prasmė kiekvienoje detalėje, net ir maiste“, – pasakoja baro vadovas Andrius.

„Distilerija“, Vilniaus g. 28, Vilnius

Darbo laikas:

Pir.–Ketv.: 11:00–02:00 Pen.: 11:00–05:00 Šešt.: 12:00–05:00 Sekm.: 12:00–02:00

Baras „Distilerija“ socialiniame tinkle „Facebook“.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

#PauliusVilikanskis #Distilerija #naujavieta #baras #interjeras #vilnius #skanivieta #gėrimai

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg