top of page

Pasivaikščiojimas Viduržemio jūros pakrante… Rygoje

Sunku patikėti, bet pasijausti taip, lyg būtumėte Prancūzijos Rivjeroje, arba Žydrajame krante, galima nukeliavus į Rygą!

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Miesto centre veikiantis restoranas „Riviera“ bus tikras gaivaus vėjo dvelksmas nuo Viduržemio jūros – patiekalai atspindi geriausias šios virtuvės tradicijas. Taigi, nusiteikite pajausti Ispaniją, Italiją, Prancūziją, Graikiją ant savo stalo. Be to, ir restorano interjeras sukurtas taip, lyg jaustumėtės ne Europos Šiaurėje, kažkur Baltijos jūros krante, o mėgautumėtės Viduržemio jūros pakrante.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Restorano bendraturtis ir šefas Janis Sokolovskis yra ne vieno tarptautinio kulinarinio konkurso nugalėtojas. Jis meniu kūrė iš produktų, geriausiai atspindinčių Rivjeros skonį. Vyno kortoje rasite daugiau nei 450 pasirinkimų iš viso pasaulio.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos:

Šalti užkandžiai: 9–12 Eur

Karšti užkandžiai: 10–14 Eur

Salotos: 7–12 Eur

Sriubos: 7–10 Eur

Pagrindiniai patiekalai: 12–20 Eur

Žuvies ir jūros gėrybių patiekalai: 15–27 Eur

Desertai: 6–7 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Naujausi įrašai

bottom of page