top of page

Pasiruoškite peilį ir šakutę, nes pusryčiams – penkių žvaigždučių sumuštiniai!


Jūsų pusryčiams šįkart Smørrebrød arba smør og brød, „sviestas ir duona“. Taip, tai tradiciniai daniški sumuštiniai. Danai sako, kad jie verti Michelin" visų žvaigždučių. Įvertinkite.



Kaip gaminti?

  • Duonos riekelės neturėtų būti per plonos, kitaip gaminant sumuštinį jos gali sulūžti.

  • Sviestas sumuštiniams turi būti minkštas ir tepamas ant visos duonos riekelės paviršiaus ir gana dosniai.

  • Jei duonos riekelę dalijate per pusę, abidvi pusės turi būti su plutele, kitaip riekelių puselės sulūš.

  • Salotų lapai turi būti kruopščiai nusausinti.

  • Sumuštiniams supjaustyta mėsa, žuvis ir sūris turėtų būti vienodo storio.

  • Sumuštiniams su kepta žuvimi kaip padažą naudokite remuladą, o su krevetėmis – majonezą. Jei gaminate sumuštinius su raudonąja sūdyta žuvimi, nededamas nei remuladas, nei majonezas, o garstyčių-aliejaus padažas arba majonezo ir krienų padažas.

  • Kuo aukštesnis sumuštinis, tuo geriau



Kompozicijos

Kiekvienas gali komponuoti mėgstamus ingredientus taip, kaip jam patinka, bet yra daugiau nei 250 klasikinių sumuštinių receptūrų. Populiariausi yra šie deriniai:


  • Kumpis, kiaušinis, salotų lapai, marinuotas agurkas

  • Rokforas, ridikėliai, žali tryniai

  • Dešrelės, ančiuviai, kiaušiniai, pomidorai, petražolės

  • Virta mėsa, svogūnai, marinuoti burokėliai, majonezas, pipirai

  • Kepta žuvis, citrina, remuladas

  • Marinuota silkė, vaisių drebučiai, marinuoti burokėliai, paprikos

IŠBANDYKITE ŠIUOS DERINIUS


  • Kvietinė duona, sviestas, silkė, obuoliai, raudonieji svogūnai, daigai, salotų lapai

  • Ruginė duona, sviestas, avokadas, ridikėliai, sūdyta lašiša, krapai, petražolės

  • Kvietinė duona, sviestas, kiaušiniai, karštai rūkyta skumbrė, raudonieji svogūnai, petražolės, majonezas



  • Ruginė duona, sviestas, paštetas, kepta šoninė, krienai, petražolės, svogūnai

  • Ruginė duona, sviestas, pomidorai, agurkai, avokadas, petražolės, virtas kumpis


Atminkite, Smørrebrød valgomi su šakute ir peiliu!


Skanaus!



Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page