top of page

Kaip Niujorke: beigeliai čia tokie, kokie ir turi būti

Nėra blogo ryto ir prastos nuotaikos – yra tik netinkamai pradėta diena. Kaip tai padaryti, žino BIG BAD BAGELS komanda, kiekvieną ankstyvą savo rytą pradedanti nuo šviežių beigelių kepimo.

Valerijos Stonytės nuotr.


Sekdami ilgametėmis ir patikrintomis Niujorko kepyklų tradicijomis, čia pat mažoje parduotuvėlėje jie patys gamina raugą, tešlą, ją minko, brandina ir formuoja savo rankomis. Po tokio kantraus 24 valandų gaminimo vitrinoje nutūpia kelių rūšių kepiniai (netgi iš viso grūdo miltų!), kurie tampa unikalaus skonio šedevrais, sutepus naminiais pagardais, išklojus traškiomis salotomis, kokybiška mėsa ar žuvimi.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Nepraeikite pro pirmąją ir vienintelę Latvijos beigelinę, o užsukę užsiprašykite populiariausio derinio su tepamu sūreliu ir rūkyta lašiša.


Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page