top of page

Pasiilgusiems bulvių: sotųjį Šepardo arba Piemenėlių pyragą šiandien #gaminavaikai!

Airių kilmės išvaizdus apkepas primena auksaspalvį pyragą, kurio pagrindas mėsa su daržovėmis, o viršus auksinė bulvių košė. Visiškai neįmantrus, bet sotus, lengvai pasiduoda improvizacijoms pagal poreikį ir šaldytuvo turinį: mažiau mėsos daugiau daržovių arba atvirkščiai. Gamindami kartu su vaikais prisiminkite piemenėlių laikus.


Bulvės, Alfo receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Reikia:

  • 1 kg bulvių

  • 1,5 kg veršienos faršo

  • 1 ropinio svogūno

  • 5 saliero stiebų

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 3 šaukštų aliejaus

  • druskos, pipirų


piemenėlių pyragas, šepardo pyragas, bulvių apkepas, bulvių patiekalai, Alfo receptai

Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves. Nukoškite ir sugrūskite. Svogūną, salierą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėkite faršą, išmaišykite ir pakepinkite. Įpilkite šaukštą pomidorų pastos, vandens, kad apsemtų, ir ant vidutinės ugnies troškinkite apie 30 min. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu. Į kepimo formą sudėkite paruoštą faršą. Ant viršaus dėkite trintas bulves, pagardinkite pipirais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.



Skanaus!



Receptas iš knygos 7 INGREDIENTAI VAIKAMS, knygą gali įsigyti ČIA.


Naujausi įrašai

bottom of page