AŠ Ikona vmgonline

Parodysime, kaip pasigaminti maltinukus su kopūstais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 680 g LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 200 g raudongūžio kopūsto

  • 1 svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų

  • 2 šaukštų raudonojo vyno (arba vandens)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Įvairių ankštinių, kruopų ir daržovių patiekti


  1. Kopūstą arba susmulkinkite virtuviniame kombaine, arba sutarkuokite stambia tarka. Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale.

  2. LAPINO PUOTA šviežią ančių kulšelių mėsą sumalkite. Sumaišykite maltą mėsą, smulkintus kopūstus, svogūnus su česnakais, prieskonius, vyną. Pagardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite.

  3. Suformuokite maltinius, apkepkite juos keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir baikite kepti orkaitėje.

  4. Patiekite su mėgstamu ankštinių, kruopų arba daržovių garnyru.


Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg