Osso bucco su gremolata
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Osso bucco su gremolata



6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 2,5 kg jautienos kulninės, sukapotos gabaliukais

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • 4–5 vid. dydžio morkų

  • 2 svogūnų

  • 1 saliero stiebo

  • 6 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 3 šaukštų sviesto

  • 3 šaukštų miltų

  • 2 lauro lapų

  • 5–6 šakelių čiobrelių

  • 800 g pomidorų savo sultyse

  • 1 l sultinio

  • 1 šaukštelio nesaldintos kakavos

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • Žiupsnelio druskos

Gremolatai:

  • 1 mažo ryšelio petražolių

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 2–3 juostelių citrinos žievelės geltonojo sluoksnio

  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

1. Morkas, svogūnus, česnakus ir saliero stiebus smulkiai supjaustykite.

2. Šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais, pakepkite puode, išimkite ir į puodą sudėkite sviestą ir supilkite aliejų.

3. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltų ir druskos mišinyje, apkepkite tame pačiame puode, išimkite.

4. Suberkite smulkintas daržoves, jas lengvai apkepkite, grąžinkite į puodą šoninę ir kulninę. Supilkite sultinį ir smulkintus pomidorus, suberkite cukrų, sumaišytą su kakava.

5. Troškinkite, nustatę mažą kaitrą, apie 3 val. Sudėkite lauro lapus bei čiobrelius ir dar patroškinkite apie valandą. Patiekite pabarstę gremolata.


Gremolata

1. Petražolių lapelius smulkiai sukapokite peiliu. Grūstuvėje sutrinkite česnaką. Citrinos žievelę supjaustykite labai smulkiais gabaliukais. 2. Sumaišykite visus susmulkintus produktus, jei reikia, dar pakapokite peiliu. Pagardinkite druska bei pipirais.

*Gremolatai naudokite tik lygialapes petražoles – jos yra kvapnesnės.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg