Orkaitėje kepti baklažanai su žolelių padažu ir feta
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Orkaitėje kepti baklažanai su žolelių padažu ir feta



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 2 vid. dydžio baklažanų

  • 200 g fetos

  • 50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 ryšelio petražolių

  • 1 ryšelio kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 citrinos

  • 1 mažos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio medaus (arba pagal skonį)

1. Smulkintuvu susmulkinkite petražoles, kalendras, česnaką, papriką. Pagardinkite citrinos sultimis, medumi ir druska. Supilkite dalį alyvuogių aliejaus

2. Baklažanus perpjaukite pusiau, kiekvienoje puselėje padarykite įpjovas. Pašlakstykite likusiu ypač aliejumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min., kol baklažanai suminkštės. Dar karštus baklažanus iš viršaus patepkite žolelių padažu. Užtrupinkite fetos ir patiekite.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg