Obuolių ir varškės vyniotinis
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Obuolių ir varškės vyniotinis



8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 8-10 min.

Orkaitės t-ra 185 °C


Reikia:

Tešlai:

  • 6 kiaušinių

  • 120 g cukraus

  • 80 g miltų

  • 60 g krakmolo

Įdarui:

  • 150 ml grietinėlės

  • 100 g miltelinio cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 500 g maskarponės

  • 1 šaukšto likerio

  • 100 g tirštos obuolienės

  • žiupsnelio druskos

  • šviežių uogų ir mėtų lapelių patiekti

1. Pagaminkite biskvitą. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite po truputį pildami cukrų. Plakite, kol masė bus puri, tvirta ir padvigubės. 2. Supilkite kiaušinių trynius ir išmaišykite. 3. Labai atsargiai, kad masė nesukristų, įmaišykite persijotus miltus ir krakmolą. 4. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–10 min. 5. Iškepusį biskvitą apverskite ant cukraus milteliais pabarstyto plono rankšluosčio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių, o biskvitą suvyniokite į ritinėlį ir leiskite atvėsti. 6. Tuo metu grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. 7. Kitame dubenyje išplakite maskarponę su likeriu, druska ir permaišykite su plakta grietinėle ir obuoliene. Paruoštu kremu ištepkite biskvitą ir vėl susukite. Padėkite jį kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekite su šviežiomis uogomis, mėtomis ir apibarstę milteliniu cukrumi.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg