top of page

Nustebinkite savo mamas ir močiutes ypatingu tortu su PERGALĖS saldainiais!


Šiluma, meilė ir rūpestis. Visa tai galima įvardyti vienu žodžiu – mama. Dar – jausmas. Mama dažnai tiesiog žino, tiesiog jaučia... nes ji – mama... o dar – prisilietimas. Aprimsta nerimas, skausmai, mamos glėbyje yra šilta ir gera, visos negandos nutolsta, nes mama kaip angelo sparnais apgaubia mus, išsklaidydama baimes ir nerimą. Ir – būti kartu – besijuokiant, skaitant, dainuojant, žiūrint į žvaigždes, svajojant ir besidalijant gražiausiais ir gardžiausiais įspūdžiais. Skoniai – tobuli, išieškoti ir dar labiau sujungiantys mus meilėje ir švelnume. Ragaujame tai, kas jau tapo klasika, ir mėgaujamės netikėtais naujoviškais skoniais. Ir kuris džiaugsmas yra didesnis – ar padovanoti tortą mamai ar kartu su ja leistis į torto kūrimo kelionę? Kol negalime būti su savo mamomis ir močiutėmis, iškepkime tortą ir perduokime jį, pavyzdžiui, palikdami prie namų durų. O kai viskas baigsis – bus puiki proga tą tortą iškepti kartu!



Prabangaus šokoladinio skonio. Kas dar gali skambėti taip nuodėmingai gundančiai, kaip šokoladas? Galbūt daug šokolado? O gal labai daug šokolado? Žinome, kad jūsų mamos ir močiutės tikrai yra to vertos, tad nustebinkite jas! O koks slaptas šio torto ingredientas? Taip taip – ypatingieji „Pergalė“ meistrų ir skonio ieškotojo Alfo Ivanausko kurti saldainiai VILNIUS ir SOSTINĖS!


6 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 150 °C


Reikia:

Šokoladiniam sluoksniui:

  • 250 g šokolado

  • 200 g sviesto

  • 5 kiaušiniai

  • 150 g cukraus

  • 100 g miltų

Morengui:

  • 4 kiaušiniai

  • 200 g cukraus

  • 80 g šokolado

  • 50 g pakepintų ir susmulkintų lazdynų riešutų

Kremui:

  • 200 g pieniško šokolado

  • 150 g juodojo šokolado

  • 350 ml grietinėlės

  • 50 g minkšto sviesto

  • 50 ml brendžio

  • 6–8 PERGALĖ saldainių „Sostinės“ su vyšnia ir valerijonu


  1. Torto lakštams kepti paruoškite dvi 20 cm skersmens torto formas.

  2. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu, įmaišykite cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į dvi formas. Šaukite į orkaitę ir kepkite 25 min.

  3. Morengui iki standžių putų išplakite baltymus su cukrumi, suberkite pakepintus smulkintus lazdynų riešutus, tarkuotą šokoladą. Išmaišykite. Morengo masę padalinkite į tris dalis. Formas su besikepančiais šokoladiniais lakštais išimkite, į kiekvieną ant šokoladainio įdėkite morengo masę ir šaukite atgal į orkaitę. Likusią morengo masę tiesiog dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite ir kepkite kartu su torto lakštais.

  4. Formas išimkite po 20 min., morengą palikite kepti dar 20 min.

  5. Torto lakštus formose aušinkite 10 min., po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.


  1. Kremui ištirpinkite abiejų rūšių šokoladą, pakaitinkite grietinėlę ir viską sumaišykite kartu. Supilkite brendį. Palikite kambario temperatūroje, kad pradėtų stingti – tuomet įmaišykite minkštą sviestą.

  2. Atidėkite kelis šaukštus kremo, likusį išplakite iki purios masės.


Torto suformavimas:

  1. Lakštą dėkite ant torto padėklo morengu į viršų, gausiai užtepkite kremu, pabarstykite sutrupintais PERGALĖ saldainiais „Sostinės“ su vyšnia bei valerijonu ir uždenkite kitu lakštu, dėdami morengu į apačią.

  2. Šonus ir viršų aptepkite kremu.

  3. Atidėtą kremą patirpinkite ir apliekite viršų.

  4. Puoškite uogomis, saldainių trupiniais, morengo gabaliukais arba taip, kaip jums patinka.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page