Niujorkietiškas sūrio pyragas su obuoliais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Niujorkietiškas sūrio pyragas su obuoliais



8 asm.

Gaminimas 45 min.

Kepimas 45-55 min.

Orkaitės t-ra 165 °C


Reikia:

  • 140 g sausainių

  • 355 g cukraus + 20 g keptiems obuoliams

  • 85 g lydyto sviesto + 40 g keptiems obuoliams

  • žiupsnelio druskos

  • 750 g maskarponės sūrio

  • 5 kiaušinių

  • 120 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • kelių obuolių

1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su 55 g cukraus, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos. Formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.

2. Išplakite maskarponės sūrį su 300 g likusio cukraus, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.

3. Prikaistuvyje pašildykite grietinėlę ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Atvėsinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.

4. Supilkite sūrio masę ant trupinių ir kepkite iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 minutes.

5. Tuo metu keptuvėje su sviestu ir cukrumi iškepkite skiltelėmis pjaustytus obuolius. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg