top of page

Neškite virtuvę į saulę: 7 daiktai, kuriems naudinga pabūti saulėkaitoje

Kaip gera vakare įkristi į patalus, kurie visą dieną gulėjo saulės atokaitoje. Arba virtuvėje pakabinti rankšluostėlius, kuriuos džiovino saulės karštis ir vasarinis vėjelis. Kokia gaiva!

Saulė ne tik džiovina, blukina, bet ir švarina daiktų paviršius: dezinfekuoja, naikina bakterijas. Dėl šios priežasties verta išnešti pasideginti ne tik patalynę ir kitą namų tekstilę, bet ir kai kuriuos virtuvės reikmenis. Tiesa, palikę saulėje, nepamirškite jų... vartyti: tegul „įdega" tolygiai!


1. Šiukšliadėžės.

Kaip tik joms ištuštintoms ir išplautoms bent kartą per savaitę labai sveika ir naudinga pabūti saulėje. Išsivėdina, pakvėpuoja", dezinfekuojasi ir į virtuvę grįžta jaukesnės nei iki šiol.


2. Priešpiečių dėžutės

Priešpiečių dėžutės yra daug keliaujančios, tad neturėtumėte stebėtis faktu, kad jų paviršiai susirenka išties nemažai bakterijų. Todėl labai svarbu jas itin gerai išplauti ir tobula, kai galite leisti išdžiūti saulėje. Jeigu dar niekada to nedarėte, padarykite rytoj.



3. Daugkartiniai pirkinių krepšiai

Jie yra ekologiški, tvarūs, bet būkite atviri: dažnai ne itin švarūs. Pabandykite kaip tik dabar vieną tokį pauostyti: ar kvepia švara? Drobinius maišelius rekomenduojama skalbti kaskart juos panaudojus ir tai galite daryti skalbyklėje, tačiau padengtų specialia neperšlampama plėvele skalbti skalbyklėje nevalia. Šiuos perplaukite rankomis ir išneškite į saulę. Kitą kartą bus maloniau eiti į parduotuvę.


4. Medinės pjaustymo lentelės

Ar žinojote, kad medinės pjaustymo lentelės yra vienas nešvariausių daiktų virtuvėje? Štai todėl jas rekomenduojama plauti ne rankomis, o indaplovėje. Jeigu plaunate rankomis, bent jau vasarą leiskite nudžiūti saulėje. Tai nepadarys jų sterilių, tačiau greitesnis džiūvimas ir karštis užkirs kelią bakterijoms plisti.



5. Minkštos valgomojo kėdės

Ištisus metus tarnaudamos mūsų patogumui, jos ima įgauti tam tikrą kvapą, kurį kaitri saulė kaip mat išsklaido. Be to, saulė ne tik dezodoruoja, bet ir išdegina dulkių erkutes. Palepinkite gobelenu ar aksominiu audiniu aptrauktas minkštas kėdes. Tik, šiukštu, nekaitinkite odinių!


6. Plastikinės maisto laikymo taros

Išplaukite jas, ištrinkite citrinų sultimis ir neškite į saulę. Ir joms, ir jums tai patiks.



7. Šaldytuvo/šaldiklio stalčiai

Įpratę prie šalčio, bet jiems irgi reikia saulės. Jeigu retsykiais randate juose pradėjusių pūti daržovių, žinokite, kad šaldytuvas jau šaukiasi pagalbos. Ištraukite stalčius, išplaukite pelėsius ir neškite kaitintis saulėje.




Sėkmės!





Naujausi įrašai

bottom of page