top of page

Neįmanoma susivaldyti: kavos „brownie“ (šokoladainis) su sūrio kremu!


šokoladainis, receptas, saldus, Alfas Ivanauskas
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidos SKONIO IŠŠŪKIS video receptus rasite ČIA


Reikia:

  • 200 g sviesto

  • 250 g geros kokybės juodojo šokolado (>72 proc. kakavos)

  • 3 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 30–40 ml stiprios kavos (pvz., dvigubas espresas)

  • 120 g miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 250 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 šaukšto cukraus miltelių

  • 200 g grietinėlės sūrio

  • 100 g šaldytų arba šviežių aviečių

Šaldytuvą galite įsigyti pigu.lt


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Kepimo formą (20 x 25 cm) išklokite kepimo popieriumi.

  2. Ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu ant silpnos kaitros.

  3. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki kreminės masės, supilkite sviesto ir šokolado mišinį, o po to kavą ir brendį. Nuolatos plakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.

  4. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite 22–25 min. Atkreipkite dėmesį į šokoladainio išvaizdą: kraštai jau bus iškepę, vidus minkštas – jis turi likti drėgnas.

  5. Išimkite iš orkaitės ir palikite šaldytuve, kad sutvirtėtų ir visiškai atauštų

  6. Išplakite grietinėlę iki stangrios masės, įmaišykite DANSUKKER cukraus miltelius bei grietinėlės sūrį ir paplakite 10–15 sek.

  7. Kremą paskleiskite ant šokoladainio ir papuoškite uogomis.




Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page