top of page

Netikėti aliuminio folijos panaudojimo būdai

Ar teko girdėti, kad foliją galimą panaudoti ne tik kepant ir vyniojant maisto likučius? Pats metas atrasti ir išbandyti netikėtus aliuminio folijos panaudojimo būdus!

VMGonline

Štai kaip originaliai galite panaudoti aliuminio foliją:


*Indų plovimui. Folija puikiai pasitarnaus kaip šiurkšti kempinė valant prisvilusias keptuves ir puodus. Tereikia foliją suglamžyti į kamuoliuką ir į valomą indą įberti druskos ar sodos. Jūsų indai bus kaip naujutėliai!


*Orkaitės švarai. Kai kurie patiekalai orkaitėje surengia tikrą fiestą. Paprastas sprendimas, kurį neretai pamirštame, yra aliuminio folijos lapo patiesimas po kepimo indu, ant grotelių.


*Metalinės kempinės ilgesniam naudojimui. Rodos, tik kartą panaudojote metalinę kempinę ir jau kitą dieną jos nebeįmanoma naudoti? Ne bėda! Norint apsaugoti metalinę kempinę nuo rūdijimo, suvyniokite ją į foliją ir padėkite į šaldiklį.


*Žirklių aštrumui. Liko nepanaudotos folijos? Pagaląskite žrikles! Sulankstykite foliją keliais sluoksniais ir ją karpykite. Pakartokite tai apie 10 kartų, ir žirklės jau pagaląstos. Ar kada teko girdėti tokį būdą?


*Sidabro blizginimui. Labai paprastas būdas, kuris pavyks kiekvienam: keptuvės dugną išklokite aliuminio folija, užpildykute ją šaltu vandeniu ir įberkite 2 arbatinius šaukštelius druskos arba sodos. Sidabrinius įrankius ir kitus norimus gaminius palaikykite šiame mišinyje iki 3 min. Belieka juos gerai nuvalyti bei nusausinti ir jie vėl švytės kaip nauji.


Dar kelios įdomybės:


*Daržui. Į daržo mulčią rekomenduojama įmaišyti smulkiai sukarpytos aliuminio folijos gabalėlių. Tai padės nubaidyti nepageidaujamus kenkėjus. Erzinantys vabzdžiai ir šliužai turėtų aplenkti jūsų derlių.


*Namams. Šiuo metu nusprendėte perorganizuoti savo namų erdvę? Belieka po baldų kojelėmis dėti po gabaliuką aliuminio folijos. Tai darykite neblizgia puse į apačią, nes ji yra slidesnė už blizgiąją ir tuomet nesunkiai perstumdysite net didžiausius baldus.


Unsplash nuotrauka


Daugiau gardžių patiekalų patarimų, receptų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page