top of page

Cukruotos vyšnios – naujas riboto leidimo NESPRESSO kavos skonis + Alfo desertų receptai


NESPRESSO sezono naujiena – šis tas itin rafinuoto kavos gurmanams, ypač tiems, kurie jau yra ragavę ir pamėgę Master Origin Nicaragua kavos rūšį.


nespresso kava, vmg receptas

Nicaragua La Cumplida Refinada – dar viena, ypatinga, ilgai ieškotą poskonį turinti versija, gimusi NESPRESSO kavos ekspertams bendradarbiaujant su Nikaragvoje įsikūrusiais La Cumpida regiono kavos augintojais.


Nicaragua La Cumplida Refinada kavos pupelės yra iš to paties kavos ūkio, prigludusio prie kalnų, supančių nedidelį Matagalpos miestelį, ir tos pačios arabikos Arabica Marsellesa rūšies kaip ir Master Origin Nicaragua. Visgi tai šiek tiek kitokia ir dar ypatingesnė kava dėl kelių priežasčių.


nespresso, vmg

Naujos skonių natos

NESPRESSO kavos meistrai kartu su vietos kavos augintojais ilgai eksperimentavo ieškodami būdo kavos pupeles apdoroti taip, kad pavyktų atskleisti cukruotų vyšnių ir granato sėklų skonio bei aromato natas. Ir jiems pavyko!

Vos tik nurinkus derlių kavos pupelės natūraliai fermentuojamos: natūralios mielės susijungia su nuskintomis kavos uogomis La Cumplidos kavos meistrų idealiai parinktu laiku ir tam tikroje temperatūroje. Ši unikali sąjunga ir jos metu vykstantys procesai leidžia atsiskleisti geriausioms skonio savybėms, ypatingiems laukinių uogų poskoniams. Išskirtinumo suteikia ir tai, kad kava auginama nedidelėse teritorijose, taigi, kiekvienoje pupelėje yra užkoduoti kaip tik tam klimatui ir dirvožemiui būdingi subtilūs skonio niuansai. Todėl drąsiai galima sakyti, kad kiekvienas tokios kavos puodelis yra kelionė į kavos gimtinę.


nespresso kava, vmg

Tvari kava

Originalaus skonio paieškos prasidėjo dar 2018 m. Tokio ilgo darbo rezultatas – ne tik naujas skonis, bet ir NESPRESSO komandą itin džiuginantis tvarus ir tausojantis kavos gavybos procesas nuo kavamedžių auginimo iki NESPRESSO kavos kapsulės.

Visi 20 nedidelių kavos ūkių yra agrarinės miškininkystės rojus, kuriame pavėsį teikia tvariai augantys medžiai. Tausus projektas (eksperimentuojant suvartojamo vandens kiekį pavyko sumažinti perpus!) leido sukurti šimtus naujų darbo vietų regiono žmonėms.


nespresso kava, vmg

Be to, Nicaragua La Cumplida Refinada kavos kapsulės kaip ir visos Master Origins kapsulės yra pagamintos iš 80 proc. perdirbto aliuminio, nes NESPRESSO jau 25 metus nuosekliai laikosi žiedinės ekonomikos principo – kažko pabaiga turi būti kažko naujo pradžia. Aliuminis buvo pasirinktas, nes tai yra medžiaga, kuri gali būti perdirbama daugybę kartų, be to, puikiai išsaugo geriausias kavos savybes ir šviežumą.

Taigi, panaudotos NESPRESSO kapsulės gali atgimti kompiuterio dalimis, NESPRESSO kavos aparatu, dviračio rėmu ir t.t. Grąžinti panaudotas kapsules galima su kitu užsakymu, atiduodant jas kurjeriui. Kapsules galima grąžinti ir atnešus jas į NESPRESSO butikus prekybos centruose G9 arba Panorama, Vilniuje.


 

SKANI SKONIŲ IEŠKOTOJO ALFO IVANAUSKO REKOMENDACIJA:

Gera kava visada rekomenduoju mėgautis kaip atskiru patiekalu, pajusti visas jos natas – nemaišyti su kitais skoniais. Patirkite kelionę! Todėl desertu mėgaukitės ne su kava, o po kavos arba prieš kavą. Prieš kavą rekomenduoju rinktis lengvą, švelnaus skonio kreminės tekstūros desertą, pavyzdžiui, krembriulė arba desertą su grietinėlės ar maskarponės kremu, po kavos – sodriai šokoladinio pyrago gabalėlį arba skanėstą su sviestiniu kremu ir riešutais.



NESPRESSO kavų asortimentą, aksesuarus bei kavos aparatus rasite čia: www.nespresso.lt arba „Nespresso" butikuose PC „G9“ bei PLC „Panorama“ Vilniuje.


Skanios kavos!

Naujausi įrašai

bottom of page