Nenuobodus keptas viščiukas: Alfas siūlo panaudoti apelsinų sviesto marinatą ir batatus (receptas)

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Nenuobodus keptas viščiukas: Alfas siūlo panaudoti apelsinų sviesto marinatą ir batatus (receptas)

    Tikriausiai nėra namų, kuriuose bent retsykiais prie stalo neviliotų gardus kepto viščiuko aromatas. Kuo gi gaminant šį, atrodytų, gana tradicinį patiekalą galima nustebinti? „Virtuvės mitų griovėjų“ (VMG) idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas siūlo panaudoti apelsinų sviesto marinatą ir batatus. Išbandykite šį receptą iš  knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, ir patys įsitikinkite neįtikėtinais skonių atradimais. Keptas viščiukas tikrai gali būti nenuobodus!

    Kerniaus Pauliukonio nuotr.


    SU BATATAIS KEPTAS KUKURŪZINIS VIŠČIUKAS, MARINUOTAS APELSINŲ SVIESTE (2 asm.)

    Jums reikės:

    1 kukurūzinio viščiuko

    120 g lydyto „ghi“ sviesto (tinka ir paprastas)

    2 apelsinų

    gabalėlio citrinžolės

    4 skiltelių česnako

    2 šaukštų ryžių acto

    juodųjų pipirų

    250 g batatų

    1–2 galvučių česnako

    1 šaukštelio druskos

    30 g šviežių mėtų ir kalendrų (patiekti)

    Įdarui:

    1 galvutės česnako

    30 g šviežių kalendrų

    ½ žaliosios citrinos

    1 citrinžolės

    kelių lašų konditerinės citrinų skonio esencijos

    1. Viščiuką įtrinkite lydytu sviestu, ryžių actu, kapota citrinžole, trintais česnakais ir tarkuota apelsinų žievele. Užspauskite apelsinų sulčių, užberkite juodųjų pipirų ir pusę kiekio druskos.

    2. Į viščiuko vidų sudėkite pusiau perpjautą česnako galvutę ir citriną. Taip pat – citrinžolę ir kalendras. Įlašinkite citrinų skonio esencijos. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas, o geriausiai – per naktį.

    3. Į kepimo formą įdėkite viščiuką ir įtrinkite likusia druska. Šalia sudėkite pusiau perpjautas česnako galvutes. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

    4. Likus kepti 20 min., sudėkite nuluptus ir griežinėliais pjaustytus batatus.

    5. Viščiuką patiekti lėkštėje su keptais batatais, apibarstę šviežiais žalumynais.


    Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA

    #apelsinųsviestas #marinatasviščiukui #keptasviščiukas #viščiukassuapelsinųsviestu #playcookkiss #AlfasIvanauskas #batatai #viščiukas #viščiukoreceptas #marinatas

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg