top of page

Neatsivalgomas ir „nematomas“ obuolių pyragas (Receptas)

Kodėl neatsivalgomas, lyg ir aišku. Kodėl nematomas? Nes neatsivalgomas: iškeptas dingsta akimirksniu, atrodo, kad jo nė nebuvo. Gal iškart kepkite dvigubą kiekį.

obuolių pyragas_ receptas_AlfO iVANAUSKO receptas
VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Obuolių pyragui iškepti reikia:

  • 3–4 nesukepančių obuolių („Fuji“, „Lady Pink“, „RedPrince“)

  • 3 kiaušinių

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 90 g miltų

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • 80 ml pieno

  • 50 g sviesto

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite formą (11 x 23 cm).

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

3. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir kruopščiai išmaišykite. Po truputį įmaišykite pieną ir ištirpintą sviestą.

4. Sudėkite obuolių skilteles į tešlą ir labai atsargiai išmaišykite.

5. Skilteles sudėkite gulsčiai į formą, jeigu liko tešlos, supilkite ją į formą.

6. Kepkite apie 40 min. Pyragą aušinkite 15 min. formoje, o po to išimkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page