top of page

Neįmanoma atsispirti: naminis traškus prancūziškas batonas

prancūziškas batonas, receptas, naminis
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

Prancūziškam batonui iškepti reikia:

  • 450 g miltų

  • 1 stiklinės šilto vandens

  • 7 g sausų mielių

  • 2 šaukštelių cukraus

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio druskos


1. Su cukrumi ir aliejumi sumaišykite vandenį. Permaišykite miltus, mieles ir druską.

2. Iš miltų ir vandens užminkykite tešlą. Minkykite apie 3–4 min.

3. Tešlą uždenkite audeklu ir pastatykite šiltai pakilti (apie valandą).

4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio batonus ir palikite 30 min. pakilti.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Į ją įstatykite vandens vonelę.

6. Batonus kepkite apie 20 min.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page