top of page

Naujoviška „silkė pataluose“


#Alfodidysiskulinarinissou laidas ir video receptus rasite ČIA


Naujoviškai silkei pataluose pagaminti reikia:

  • 2 silkės filė

  • 150 g sūdytos rūkytos lašišos

  • 400 g mažų bulvyčių virtų su lupenomis

  • 1 raudonojo svogūno

  • 6–7 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 2–3 šviežių agurkų

  • 1 prinokusio avokado

  • Ryšelio krapų

  • 100 g DAUMANTŲ klasikinio pusriebio majonezo „Su krapais“

  • Druskos

  • Juodųjų pipirų

  • Aliejaus kepti

  1. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Supjaustykite svogūną ir sužerkite jį ant bulvių, kepkite kartu. Pabarstykite pipirais.

  2. Supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius ir šviežius agurkus nedideliais kubeliais. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir supjaustykite avokado minkštimą puselėse.

  3. Silkę ir lašišą supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais kaip ir kitus ingredientus.

  4. Krapus pasmulkinkite.

  5. Gilesniame inde sluoksniuokite salotų ingredientus: pirmiausia, apkeptas bulves su svogūnais, po to šiek tiek DAUMANTŲ klasikinio pusriebio majonezo „Su krapais“, marinuotų agurkų, silkės, ant silkės vėl uždėkite majonezo, po to – šviežius agurkus, išskobkite avokadą, pabarstykite druska ir pipirais, krapais, uždėkite lašišos gabaliukus ir vėl sluoksnį majonezo. Viršų pabarstykite pipirais ir palikite pastovėti šaldytuve bent 3 valandas.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page