Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Šefas Rokas Galvonas: kaip atidaryti restoraną per per 10 dienų?

„Anksčiau šioje vietoje veikė paprasta kavinukė, kurios interjeras atrodė visiškai kitaip – raudonos sienos, nebuvo baro. Dešimt dienų iš eilės dirbome dieną ir naktį, viskas vyko gana greitai. Labai norėjau atsidaryti birželio pradžioje“, – apie šiandien atsidarysiantį restoraną pradeda pasakoti šefas Rokas Galvonas. Nors nuovargis matomas jo veide, apie visą pasiruošimo procesą jaunas šefas pasakoja su entuziazmu.

Naujasis restoranas – Rokui trečiasis. Jis pradėjo nuo gimtųjų Taujėnų, kur restoraną atidarė ne bet kur, o dvare (!), antrąjį – „DOMI“ – įkūrė kelyje Vilnius–Panevėžys. Abu iki šiol veikia.

Šefas Rokas Galvonas. Vytautės Ribokaitės nuotr.


Šįkart jo taikiniu tapo Anykščiai. Be Lajų tako, Arklio muziejaus ir kitų traukos objektų kurortas saugo ir antrąjį pagal dydį riedulį Lietuvoje, kurio pavadinimą tikrai žino visi. Tai – Puntukas. Miestelyje tokį vardą turi ir vienas viešbutis, esantis miesto centrinėje aikštėje. Čia šiandien duris atvers Roko restoranas.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


„Puntukas“ yra seniausias Anykščių viešbutis, veikiantis labai daug metų – daugiau nei dvidešimt, todėl jo pavadinimą norėjau išsaugoti. Prie jo pridėjome „Roko virtuvė“, kad žmonės žinotų, kad tai yra „Roko virtuvės“ restoranas, bet tuo pačiu, kad būtų aišku, jog esame įsikūrę seniausio miesto restorano erdvėje. Vieta labai džiaugiuosi, nes ji turi savo istoriją, vietiniai jai turi sentimentų bei prisiminimus“, – kalbėjo jis.