top of page

Nauja rūšinės kavos oazė Vilniuje: čia kavos puodelyje atrasite dar šį tą daugiau

Įsibėgėjusi vasara į kavos pasaulį atpūtė naujovę – jau nuo vakar Vilniuje galima apsilankyti naujoje rūšinės kavos oazėje „Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“. Apie vietos koncepciją ir gimimą VMGonline.lt pasakoja Rusnė Stankevičiūtė, ne vieną apdovanojimą pelniusi barista, prisidėjusi ir prie naujų kavos namų kūrimo.

Pasak pašnekovės, „Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“ – tai laboratorija ne tik profesionalams baristoms, kurių venomis teka rūšinė kava, bet ir visiems, besąlygiškai mylintiems šį juodą stebuklą. „Tai ieškojimų ir atradimų vieta, kurioje galima drąsiai bandyti įvairiausius kavos paruošimo būdus, ragauti vis naujas, tikrai išskirtines kavos pupeles, išgirsti netikėčiausias istorijas iš kavos plantacijų ir atrasti tai, ko dar tikrai nesate patyrę savo gomuriu“, – naujos vietos ypatingumą atskleidžia Rusnė.

„Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“ nuotr.


Ši vieta gimė iš didesnių skonio nuotykių troškimo – į meilę kavai puoselėjusią „Her Excellency. Specialty Coffee“ įsiliejo žinomas kavinių tinklas „VERO CAFE“. Naujoje kavinėje bus galima atrasti kavas, kurių kavinių tinkle nebūtų galimybės turėti, čia svečiams bus pasiūlyta išskirtinė kokybė ir skonis kiekvienam individualiai – juk visi ieško būtent savo tobulo puodelio kavos.

Pati kava atkeliaus iš pupelių skrudintojų „VERO COFFEE HOUSE“, esančių Kaune – tai vieta, kur ką tik iš egzotiškų kavos plantacijų atkeliavusios žalios pupelės virsta pažįstamomis aromatingomis. Kaip pasakoja kavos ekspertė, šviežiai skrudinta kava – tai raktas į nepakartojamą puodelį, o  „Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“ nori tame puodelyje kartu su savo svečiais atrasti dar šiek tiek daugiau.

Rūšinė kava – tai, ką kavos pasaulyje galima rasti geriausia. Ji tarsi geras vynas – kuo kokybiškesnės bus kavos pupelės, tuo daugiau magijos bus gėrime. Tai ryškesnis aromatas, platesnė skonių paletė, dažnai maloniai nustebinanti net kavos gurmanus. Tokioje kavoje galima atrasti ne paprastą, visiems pažįstamą kavą, o saldumą, primenantį medų ar marcipaną, juodo šokolado, ar kedrų riešutų kartumą, ar tarsi laukinių aviečių desertinę rūgštelę. Kavinėje bus galima rasti platų pasirinkimą skirtingų šalių kavų, todėl kiekvienas galės atrasti savo tobulą puodelį.

„Her Excellency. Specialty Coffee by VERO CAFE“ nuotr.


Kadangi vasarą daugelis mėgaujasi šaltomis kavomis, joms taip pat čia bus skiriamas didelis dėmesys. „Vasaros karštis – puiki proga atrasti kažką naujo savo kavos puodelyje. Šaltos kavos terminas pažįstamas kiekvienam, tačiau kavos derinimas su vis naujais, kartais netikėtais ingredientais tikrai įgauna pagreitį ir veda per dar neragautas skonių platybes. Turime gazuotą kavą, ledinę juodą su įvairiais vaisiais ir uogomis, taip pat kavą, padarytą šaltu metodu – per kelias valandas, gaminant vien tik iš ledinio vandens ir maltos kavos, išfiltruojamas saldus kavos koncentratas, svečių mėgstamas tiek vienas, tiek su įvairių vaisių tyrių kompanija. Sąrašas ilgas ir jame daug vietos improvizacijoms bei atradimams – juk kiekvienas nori savo stiklinėje pajausti atostogas“, – šaltų kavų atradimais dalinasi Rusnė.

Pašnekovė pažymi, kad svarbiausia yra nebijoti konsultuotis, eksperimentuoti ir atrasti. Kavos pupelė gimsta iš uogos – kitaip tariant, vaisiaus, ir kiekviena pupelė, atkeliavusi vis iš kito žemyno, kitos šalies ar kitos plantacijos būna skirtinga, todėl geriant gėrimą atskleidžia įvairiausius skonius. Taigi, keliaujant per labai platų kavos pasaulį, baristai verta patikėti gido pareigas, nes šitaip net ir neišlavintą liežuvį bus galima nustebinti visai neragautais nuotykiais

Naujausi įrašai

bottom of page