AŠ Ikona vmgonline

Morkų tarta su riešutų sviesto kremu



6-8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.


Reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 120 ml aliejaus

  • 250 ml smulkiai tarkuotų morkų

  • 100 g speltos miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 80 g maltų kepintų žemės riešutų

  • 70 g pistacijų

  • 50 g džiovintų spanguolių

  • 5–6 smulkiai supjaustytų šviesių džiovintų abrikosų

Kremui:

  • 3 šaukštų riešutų sviesto

  • 3 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 120 g sviesto

1. Paruoškite formą tartoms (12×32 cm).

2. Kiaušinius plakite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi iki purios šviesios masės. Palaipsniui pilkite aliejų. Suberkite tarkuotas morkas. Permaišykite. Po to suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, smulkintus žemės riešutus, 50 g pistacijų ir džiovintas spanguoles bei abrikosus.

3. Viską permaišykite ir sukrėskite masę į formą.

4. Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu – jis turi likti sausas. Išimkite, 10 min. aušinkite formoje, po to dėkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų.

5. Kremui pradžioje išplakite sviestą iki purios masės. Palaipsniui pilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Kai masė bus vientisa, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite.

6. Gautu kremu puoškite tartos viršų, pabarstykite smulkintomis pistacijomis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg