top of page

Morengų krepšeliai su želė gabaliukais


Morengų krepšeliai su želė gabaliukais, receptas, želė desertai, Alfas Ivanauskas

4 asm

Gaminimas 45 min

Šaldymas 60 min


Morengų krepšeliams pagaminti reikia:

  • 2 kiaušinių baltymų (M)

  • 60 g smulkaus cukraus

  • 60 g miltelinio cukraus

  • 100 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 pakelio apelsinų želė

  • 1 pakelio persikų želė

  • 1 pakelio žemuogių želė (želė galite pasirinkti pagal savo skonį)


1. Įkaitinkite orkaitę iki 110 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Baltymus pradėkite plakti nedideliu greičiu, kol susidarys lengvos putos, nuolat plakdami palaipsniui supilkite cukrų, padidinkite greitį ir plakite, kol cukrus ištirps.

3. Išplakti baltymai turi būti blizgantys, standūs, laikantys formą.

4. Įkrėskite masę į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu, ir spirale, pradėdami nuo centro, spauskite apskritimus ant popieriaus. Stenkitės, kad kraštai būtų storesni nei viduriukas, kad išeitų savotiškas krepšelis.

5. Kepkite 90 min. Iškepę morengai turi būti lengvi ir tvirti. Orkaitę išjunkite ir pyragaičius palikite vėsti joje.

6. Kiekvienam želė pakeliui imkite po 450 ml vandens. Vandenį užvirinkite kiekvieną kartą atskirai, suberkite želė miltelius ir intensyviai maišykite, kol visi milteliai ištirps. Skystį supilkite į plokščią indą, sustingdykite. Lygiai taip pat pagaminkite ir kitos rūšies želė.

7. Sustingusią želė supjaustykite kubeliais. 8. Išplakite grietinėlę ir pripildykite krepšelius grietinėle ir želė kubeliais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page