AŠ Ikona vmgonline

Morengų desertas su juodaisiais serbentais, ledais ir apelsinų padažu


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asmenims


Reikia:

  • 500 g vanilinių ledų

  • 100 g juodųjų serbentų uogienės

  • 12–15 mažų vieno kąsnio morengų

  • šviežių uogų (papuošti)

Apelsinų padažui:

  • 3 kiaušinių trynių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 apelsino

  • 1 šaukšto apelsinų likerio

  • 50 g sviesto

1. Paruoškite apelsinų padažą: į nedidelį puodą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, tarkuotą apelsino žievelę ir šviežiai išspaustas sultis. Nuolatos maišydami kaitinkite ant mažiausios kaitros, kol padažas sutirštės, tuomet įmaišykite sviestą ir likerį. Palikite atvėsti, o tuomet dėkite padažą į šaldytuvą 1 valandai.

2. Į aukštesnes taures dėkite po šaukštą ledų, juodųjų serbentų uogienės, įpilkite paruošto apelsinų padažo ir įdėkite kelis morengus. Sluoksniuokite, kol pripildysite taures, pabaigoje apibarstykite uogomis.


Receptas iš knygos „Gal pavalgom?"

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg