Monika Linkytė: svarbiausias gero patiekalo ingredientas yra virėjo nuotaika

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Monika Linkytė: svarbiausias gero patiekalo ingredientas yra virėjo nuotaika

    Vegetarizmą praktikuojanti talentinga dainininkė Monika Linkytė išduoda, ką valgo neturėdama laiko, kuo vaišina netikėtai užgriuvusius draugus ir, kodėl atsisako net liestis prie puodų, jei yra susinervinusi.

    Kokioje įdomiausioje vietoje esi valgiusi?

    Esu paprastas žmogus – man patinka valgyti namuose. Tikiu, kad gaminant yra labai svarbi emocija. Tai – svarbiausias gero patiekalo ingredientas. Kai būnu susinervinusi, tuomet dažniausiai gaminu tik sumuštinius (juokiasi). Labiausiai man patinka gaminti su draugais. Kai šalia tavęs yra brangūs žmonės, tuomet net paprasta cukinijų sriuba yra skanesnė. Maistas man asocijuojasi ne su poreikiu valgyti, kad išgyventum, bet su geru jausmu pusryčiaujant ar vakarieniaujant.

    Su kokia įžymybe norėtum papietauti?

    Norėčiau pavalgyti su Michaeliu Jacksonu ir išgirsti tikrąją jo gyvenimo istoriją jo paties lūpomis. Nes sklando tiek mitų, kad sunku suprasti, kaip viskas buvo iš tikrųjų. Dar labai norėčiau pavalgyti su Amy Winehouse. Būtų labai įdomu išgirsti ir jos istoriją.


    Darbo dienos patiekalas nr. 1.

    Su darbu asocijuojasi kruasanas su mocarela ir pomidorais. Prie mano universiteto yra „Strarbucks“. Labai didelio pasirinkimo vegetarams ten nėra, daugiausiai saldumynai, o man rytais norisi kažko sūraus ir rimtesnio, todėl visuomet ir imu kruasaną.

    Koks maistas tau primena atostogas?

    Gal vaisiai? Nes atostogauti vistiek važiuoju ten, kur šilta. Arba jūros gėrybės ir žuvis, nes atostogos dažniausiai būna prie jūros. Iš tikrųjų, jau seniai rimtai atostogavau. Atostogas su draugėmis planuojame sausio mėnesį. Trims savaitėms vyksime į Indoneziją. Manau, kad ten pavyks kažko skanaus paragauti.

    Ką ragavai per paskutines savo atostogas?

    Paskutinį kartą atostogavau su tėvais Turkijoje. Prisimenu, kad skanavom jų desertą baklavą. Kelionėje buvo gana lengva maitintis, nes turėjom savo šefą, kuris gamindavo, ko užsigeisdavome. Kadangi esu vegetarė, tačiau valgau jūros gėrybes, stengiausi jų ir atsivalgyti. Norėjom susipažinti su turkiška virtuve, tačiau ji pernelyg nenustebino.

    Organizatorių nuotr.


    Kokio deserto niekada neatsisakytum?

    Niekada neatsisakyčiau sūrio pyrago. Naktį atsikėlus galėčiau suvalgyti. Esu tikra smaližė. Mano draugai žino, kad jei atvažiuos pas mane su saldumynais, tuomet mano vakaras bus bent 10 proc. geresnis (juokiasi). Iškart nudžiugina. Dar vienas iš mano mėgstamiausių saldumynų yra kavinės „Chaika“ bananiniai keksiukai su riešutų kremu. Tai yra kažkas tobulo! Buvau gan skeptiškai nusiteikusi, nes jie veganiški, tačiau vienąkart draugė atsinešė jų į svečius ir jų skonis mane nustebino.

    O ar esi laikiusis kokios nors dietos?

    Anksčiau buvau labai prigąsdinta, kad reikia prižiūrėti savo kūno linijas, bet man niekada nepavykdavo (juokiasi). Atsimenu, kad kažkada, kai buvau 19-20 m., perskaičiau apie skysčių dietą. Besimaitindama skysčiais ištvėriau gal 3-4 dienas. Dabar suprantu, kad tada gerti sultis nebuvo logiška, jos svorio numesti nepadėtų.


    Esi vegetarė. Ar atidžiai renkiesi produktus?

    Man labai pasisekė, nes aš mėgstu falafelius ir avinžirnius. Stengiuosi prisižiūrėti, pavyzdžiui, valgyti riešutus. Nėra taip, kad labai juos mėgčiau, bet pasidedu saujelę ir stengiuosi suvalgyti. Tačiau nesėdžiu ir neskaičiuoju, specifiškai produktų nesirenku. Dariausi kraujo tyrimus, nes metus nevalgau mėsos ir buvo įdomu sužinoti, kaip laikosi mano kraujas ir kūnas stipriai neprisižiūrint. Tačiau rezultatai buvo labai geri.

    Kuo pavaišini draugus, kurie užsuka netikėtai? Kokių produktų visuomet turi šaldytuve?

    Dažniausiai jie neužgriūna netikėtai (juokiasi). Šiaip visada namuose turiu sūrelių. Tad jais ar kokiais nors saldumynais visuomet pavaišinčiau. Mėgstu įvairius sumuštinukus, užtepėles iš varškės. Pavyzdžiui, varškę sumaišau su džiovintais pomidorais ir uždedu ant duonelės. Ir gerai (šypsosi).


    Gal prieš koncertą ar po turi kokį ritualą?

    Po svarbaus koncerto sau leidžiu suvalgyti porciją ledų. Paauglystėje man išoperavo anginą, todėl ledų sau nelabai leidžiu. Žinau, kad kitą dieną arba sloguosiu, arba skaudės gerklę… Tačiau po išskirtinėmis progomis, leidžiu sau pasimėgauti didele porcija. Vienų mėgstamų neturiu – šokoladiniai, braškiniai, vaisiniai – kai sau neleidi, tinka bet kokio skonio (juokiasi).

    #dainininkė #sūreliai #vegeratas #žmonės #kruasanas #vegetarai

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg