top of page

Moliūgų daugiaryžis su krevetėmis ir voveraitėmis


Reikia:

  • 1 svogūno

  • kelių skiltelių česnako

  • kelių šaukštų sviesto

  • 200 g ryžių

  • 150 ml baltojo vyno

  • 200 g kubeliais pjaustyto moliūgo

  • kelių šaukštų moliūgų tyrės

  • 200 g voveraičių

  • 350 g krevečių

  • apie 1 l daržovių sultinio

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • 100 g kietojo sūrio

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių


1. Smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką pakepkite su sviestu, kai jie suminkštės, supilkite ryžius ir apskrudinkite apie minutę.

2. Supilkite vyną ir palaukite kelias minutes, kol jis susigers. Suberkite moliūgo kubelius, tyrę, voveraites bei krevetes ir pradėkite pilti sultinį.

3. Nuolat maišykite ir po truputį pilkite sultinį, kol ryžiai išbrinks.

4. Pagardinkite druska, pipirais ir patiekite gausiai apibarstę sūriu ir čiobreliais.

Naujausi įrašai

bottom of page