top of page

Mokinuko pusryčiai: minkštučiai vaniliniai varškėčiai su uogomis


Varškėčiai su uogomis, pusryčių idėjos, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo)

  • 2 mažų arba 1 didelio (XL) kiaušinio

  • 1 šaukšto cukraus

  • 60 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile

  • Aliejaus (kepti)

  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos, vanilės. Viską gerai išmaišykite, o geriausiai ištrinkite trintuvu ilgu kotu. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.

  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir vidutiniškai jį įkaitinkite. Dėkite varškėčių tešlą šaukštu į keptuvę ir kepkite. Stebėkite kepimą – jei labai pradės skrusti, tuomet mažinkite kaitrą. Apkepkite iš vienos, iš kitos pusės. Išėmę nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

  3. Patiekite su mėgstamu padažu, grietine, uogomis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page