Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Minkštučių varškės spurgų su uogomis receptas

Atrodytų, kad nėra nieko paprastesnio nei aliejuje išvirta spurga. Tačiau minkštos spurgos su įdaru yra tas saldus patiekalas, kuris akimirksniu teleportuoja mus į geriausias vaikystės dienas. Apibarstytos cukraus pudra spurgytės reiškia laimę. Receptas, kurį būtinai išbandykite: varškės spurgos su uogomis.


varškės spurgos su uogų įdaru, Alfo Ivanausko receptas

4 porcijoms


Spurgoms pagaminti reikia:

  • 1 pakelio varškės

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų cukraus miltelių

  • 150 g miltų

  • ½ tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 šaukštelių žaliosios matės arbatos miltelių (galima įsigyti arbatos krautuvėlėse)

  • žiupsnelio kepimo miltelių

  • dviejų saujų šviežių uogų

  • 1 l aliejaus kepti

1. Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite pudrą, citrinos žievelę, arbatą. Viską išmaišykite ir berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Užminkykite nekietą tešlą.

2. Aliejų įkaitinkite iki 170 °C.

3. Iš tešlos formuokite spurgytes, į kiekvienos vidurį įsprauskite po uogą.

4. Kepkite aliejuje, kol gražiai paskrus.

5. Iškeptas griebkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių.

6. Patiekite apibarstytas cukraus milteliais.


Skanaus!




ATGAL

PASIDALINTI