Mielinio varškės pyrago-gražuolio receptas Velykų stalui. Kvepiantis, minkštas ir gardus. Tokio pyrago gabaliukas tiks ir pusryčiams, ir svečių lauknešėliui. Juk taip malonu gauti dovanų. Lengvas receptas.
10–12 asm.
Gaminimas 60 min.
Zzz 14 val.
Orkaitės t-ra 170 °C
Kepimo laikas 45–50 min.
Mieliniam pyragui su šilauogėmis iškepti reikia:
30 g šviežių mielių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ 90 ml šilto pieno
Žiupsnelio druskos
100 g sviesto
100 g grietinės
2 kiaušinių
1 šaukšto vanilės ekstrakto
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
500 g speltų miltų
Įdarui:
300 g varškės kepiniams
1 kiaušinio
20 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto krakmolo
150 g šilauogių (šviežių arba šaldytų)
Kiaušinio plakinio (patepti)
Sumaišykite mieles su 2 šaukštais DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ bei pienu ir palikite 20 min., kad mielės suaktyvėtų.
Sumaišykite mielių tirpalą, likusį DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, druską, ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Persijokite miltus ir sumaišykite su skystąja tešlos dalimi.
Gerai išminkykite. Pirmiausiai 5–6 min. lėtais apsukimais, po to galima ir greičiau. Tešla turi būti glotni.
Įdėkite į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
Įdarui sumaišykite visus produktus.
Pakilusią tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį iškočiokite į apskritimą, išdėliokite 26 cm skersmens formą. Mažesnę dalį iškočiokite į virvelę ir padarykite kraštelį palei formos sieneles. Į vidurį įdėkite įdaro, sudėliokite uogas. Uždenkite servetėle ir palikite augti valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Pyragą patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 45–50 min.
Skanaus!