top of page

„Miške“ nusitaikė į geriausių 30-tuką

Lygiuodamasis į geriausius šalies restoranus, „SPA VILNIUS Anykščiai“ iš esmės atnaujino restorano koncepciją, meniu ir suteikė naują vardą – „Miške“ bei šūkį – „Šeimoms ir istorijoms“.

„Naujas restorano vardas pirmiausia reiškia unikalią restorano vietą – esame įsikūrę legendiniame Anykščių šilelyje. Atnaujintas restoranas tarsi kerpa bambagyslę nuo SPA viešbučio ir tampa savarankišku gastronomijos objektu – traukos centru – stiprinančiu visą Anykščių kurortą“, – sako restorano „Miške“ vadovė Martyna Levickytė.

Šarūnės Zurbos nuotr.


Pasak restorano vadovės, miškas tarsi peržengia sienas ir keičia visą restoraną – meniu, indus, serviravimą, netgi aptarnavimą. Pavyzdžiui, restorano svečius nustebins specialiai rankomis gamintos lėkštės – su pušų šakelių, eglių ar įvairių gėlių įspaudais ir ornamentais.

Pristatydamas meniu virtuvės šefas Matas Žiliukas pabrėžia, kad kuriant kiekvieną patiekalą stengtasi įdėti kažką natūralaus – tiesiai iš miško. „Miške“ virtuvės šefas ruošia patiekalus, kuriuose naudoja eglių majonezą, pušų aliejų, šermukšnius, šaltalankius, bruknes, spanguoles, įvairius grybus. „Norime svečius stebinti, todėl stengiamės prabangą derinti su natūralumu, – pasakoja virtuvės vadovas. – Pavyzdžiui, austres galite rinktis su klasikiniu arba „mignonette“ padažu, pagardintu šaltalankiais – to nerasite niekur kitur Lietuvoje.“

Šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo, o daugelis kitų maisto produktų – iš Anykščių krašto ūkininkų.

Šarūnės Zurbos nuotr.


Šarūnės Zurbos nuotr.


„Tikriausiai joks lietuvis neįsivaizduoja miško be grybų, – juokauja virtuvės šefas, – todėl nenuostabu, kad rudens / žiemos meniu hitas buvo trinta baravykų sriuba su keptais marinuotais baravykais.“ Kiti šio sezono virtuvės hitai buvo jautienos išpjova, burgeris su malta jautiena ir burgeris su plėšyta elniena. Restoranas „Miške“ netrukus startuos su naujuoju meniu, tad lauksime, kurie jau pamažu ateinančio naujo sezono patiekalai nukonkuruos lyderiavusius meniu hitus.

Martyna Levickytė pastebi, kad daugelis „SPA VILNIUS Anykščiai“ svečių yra jaunos šeimos, kelių kartų šeimos ar tiesiog draugai su šeimomis. Be to, čia dažnai švenčiamos įvairios šeimos šventės. Taip buvo sugalvotas ir restorano šūkis – „Šeimoms ir istorijoms“. Tai padiktavo naują skiltį ir valgiaraštyje – patiekalai, skirti dalytis grupei žmonių. Tai – ėrienos blauzdelės su kadagio uogomis, keptas sviestinis moliūgas su bolivinėmis balandomis, daržovėmis ir ožkų sūriu, ispaniška paelija su didžiosiomis krevetėmis, vištiena ir daržovėmis, sausai brandintas jautienos antrekotas, pomidoruose troškinti jautienos kukuliai ir jūrų gėrybių asorti. Pavasario / vasaros meniu atsirado ir burokėlių karpačas su šviežiu ožkų sūriu ir kiškio kopūstais. „Miške“ virtuvės šefas pasirūpino ir pačiais mažiausiais – jiems sukurtas specialus gausus (daugiau nei 20 valgių) vaikų meniu.

Šarūnės Zurbos nuotr.


Restoranas „Miške“ turės ir originalią gėrimų skiltį: maistingi glotnučiai su ekologiškais žirnių daigais iš vietinio Anykščių ūkio, natūralus gaivusis gėrimas su apyniais ir pušų spygliais, pagardintas kardamonu bei pipirais.

Pasak vadovės, taip norima pabrėžti, kad visai SPA VILNIUS komandai šeima yra svarbi vertybė. Ji tiki, kad „Miške“ taps vienu geriausių Lietuvos restoranų, nes aukščiausios klasės virtuvė – ne tik didmiesčių privilegija.

Naujausi įrašai

bottom of page