Salotos – išties idealus pasirinkimas karštą vasaros dieną. Ir visgi šis patiekalas yra universalus, kviečiantis išlaisvinti vaizduotę bei atrasti netikėtas ingredientų kombinacijas, todėl ne mažiau tinka ir žiemai. Kiek sunkesnės salotos su avokadais, įvairiais pomidorais ir grūdėtąja varške – tai pasiūlymas norintiems ne tik išbandyti naujus skonių derinius, bet ir jaustis sočiai. Išbandykite šį receptą iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga!
Jums reikės (4 asm.):
400 g įvairių pomidorų
150 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
300 g grūdėtosios varškės
2 avokadų
4 šaukštų pesto padažo
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
15 g daigų arba mažų baziliko lapelių
druskos, juodųjų pipirų
Saulėje džiovintus pomidorus nukoškite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į lėkštę.
Šviežius pomidorus supjaustykite: dalį – kubeliais, dalį – griežinėliais, ir sumaišykite.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų.
Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, išskobę ir kiek pasmulkinę dėkite į lėkštę ant saulėje džiovintų pomidorų.
Galiausiai sudėkite šviežius pomidorus, grūdėtąją varškę, pagardinkite pesto padažu ir apibarstykite žalumynais.