Menas virti makaronus: 12 Elžbietos patarimų
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Menas virti makaronus: 12 Elžbietos patarimų


Kaip virti makaronus, kad girtų ne tik juos visokiomis formomis mėgstantys vaikai, bet ir makaronų ekspertai italai? Pasak žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorės Elžbietos, svarbiausias įsakymas – nepervirti! Tačiau tikrai verta įsiklausyti ir į kitus:



  1. Prisiminkite: makaronai mėgsta vandenį ir nemėgsta būti maišomi.

  2. Kiek reikia vandens makaronams? Labai skirtingos nuomonės. Vieni šefai sako, kad penkiskart daugiau nei makaronų (100 g makaronų – 500 g vandens), kitiems 100 g makaronų ir 1,5 l vandens mažai. Tad vandens negailėkite. Makaronai neužpyks.

  3. Vandenį pasūdykite prieš dedami makaronus. 1 l vandens – ne mažiau nei 1 šaukštelis druskos.

  4. Makaronus dėkite tik į verdantį vandenį.

  5. Kiek virti? Skaityti etiketę ir, remdamiesi gamintojo nurodymais, virkite. Jeigo norite normalių makaronų – virkite minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės. Jeigu al dente – virkite 2-3 minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Itališko kietumo – beveik nevirti.

  6. Virdami makaronus pamaišykite juos vienąkart. Ir užteks. Nereikia jų balamutyt.

  7. Išvirusių makaronų nelaikykite vandenyje, juos nukoškite. Dalį vandens atidėkite – galėsite juo šiek tiek praskiesti padažą, jeigu reikės.

  8. Nupylus vandenį, makaronų vandeniu papildomai neliekite. Galite įpilti šaukštą aliejaus ir permaišyti, kad makaronai nesuliptų. Bet jeigu makaronus dėsite iš karto į padažą, aliejaus papildomai nereikia.

  9. Į padažą dėkite neišvirtus iki galo makaronus, nes padaže makaronai dar virs kurį laiką.

  10. Valgykite makaronus su padažu, o ne padažą su makaronais.

  11. Vienam žmogui skaičiuokite 100 g makaronų pagrindiniam patiekalui.

  12. Ar verdant makaronus į vandenį pilti aliejų ar ne? Rinkitės patys, nes makaronai lieka makaronais, nesvarbu, virti su ar be aliejaus. Tiesa, verdant su aliejumi, vanduo mažiau putoja.



Gaminame pomidorų padažą:


  1. Susmulkinkite česnako skilteles.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nestipriai pakepinkite česnaką.

  3. Konservuotus savo sultyse pomidorus sutrinkite su sultimis ir supilkite į keptuvę su česnaku.

  4. Suberkite džiovintus bazilikus ir troškinkite nustatę mažą kaitrą, kol viskas sutirštės. Ataušinkite.

  5. Galite įberti žiupsnelį cukraus dėl subalansuoto skonio.



Sėkmės ir skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg