top of page

Menas iš negražaus maisto ir jo likučių – spyris į sėdimąją

„Mundane Matters“ – menininkų grupelė iš Sidnėjaus (Australija) kuria meną iš maisto, kurį ketina suvalgyti, arba iš to, kas lieka jį suvalgius. Kiekvienas kūrinys ne tik kelia šypseną, bet ir perduoda svarbią žinutę apie pasaulį, kuriam reikia pagalbos, sufleruoja, ką galima padaryti, kad gyventi jame būtų truputį geriau: nešvaistyti maisto, rūšiuoti atliekas, gyventi be šiukšlių, kiek lėčiau ir sąmoningiau.

Kiekvienam jų meną žiūrinčiajam „Mundane Matters“ tarsi spirtelėja į sėdimąją: pradėk nuo savęs!




Svogūno lukšto fotelis. Kai kažkas nepavyksta, pradedame bijoti, kad ir vėl gali nepavykti, baimė mus stabdo. Todėl kai ji užvaldo, geriausia, ką galime padaryti, tai šiek tiek sulėtinti tempą, atidėti mintis į šalį. Niekada nežinai, ką atrasi, kai šiek tiek sulėtėsi.



Aštuonkojis iš žievės banano, kurį grupės idėjinė lyderė Danling Xiao pirko ūkininkų turgelyje ir su malonumu suvalgė, nors šiaip bananų nevalgo: prekybos centruose jie be skonio. Pagrindinė žinutė yra apie tai, kad nepaisant ekstremalių klimato pokyčių galvakojai klesti, pavyzdžiui, tam tikros rūšies kalmarų populiacija yra net dešimtkart didesnė nei anksčiau.



Skraidanti grybo suknelė. Matsutake yra sultingas, skanus ir gydomųjų savybių turintis grybas, Kinijoje vadinamas grybų princese, o šiame kūrinyje – grybų Marilyn Monroe.



Delfinas sukurtas iš vaistinės citrinaitės odelės, t. y. to, kas liko po vegetariškos vakarienės su draugais.



Šokanti bulvė. Ši sudygusi saldžioji bulvė yra žinutė tiems, kurie tokią išmestų: nešvaistykite maisto, ji valgoma! Net jos daigus yra saugu valgyti.




Lemūras iš baklažano. Tiesa tokia, kad dėl žmogaus veiklos laukinėje gamtoje lemūrai gali išnykti per artimiausius 25 metus.



Veidrodėli veidrodėli, pasakyk. Danling Xiao autoportretas.

Daugiau „Mundane Matters“ maisto meno gali rasti užsukęs į www.instagram.com/mundane_matters/

Naujausi įrašai

bottom of page