top of page

Meilės dieną švenčiate Paryžiuje? Rekomenduojame romantišką pusryčių vietą

Ką valgote pusryčiams? Pupeles, plaktą kiaušinienę ir dešreles, kaip kaimynai anglai? Kumpį, blynus ir bulvių apkepą, kaip amerikiečiai? Agurkų, pomidorų ir kalendrų salotas su tunu, humusu ir fetos sūriu, kaip Izraelio gyventojai? Ar be lukšto virtus Benedikto kiaušinius su rūkyta lašiša ir „hollandaise“ padažu, kaip danai? Jaukioje „Twinkie Breakfasts“ užkandinėje Paryžiuje rasite pusryčių visiems skoniams ir kiekvieno įpročiams.

Linos Tuskėnaitės nuotr.

Linos Tuskėnaitės nuotr.


Tiesiog nusikaltimas vardijant tipiškas prancūziškas pusryčių vietas nepaminėti ir jų ruošiamų prancūziškų pusryčių. „Prancūzai mėgsta pusryčiams valgyti saldžiai, nes esame tauta, kuriai itin svarbi duona, – sako jaukios pusryčių užeigos „Twinkie Breakfasts“ įkūrėja Félicie Dutertre. – Pirmiausiai dėl to, kad turime visame pasaulyje unikalų „know-how“, kaip tą duoną kepti, antra, prancūzai ją labai mėgsta. Duonos turime įvairiausių rūšių, žinoma, prancūziškas batonas (pranc. la baguette) išlieka žinomiausiu. Tai – populiariausia prancūziška duona, reprezentuojanti mus pasaulyje.“

"Twinkie" nuotr.

„Twinkie“ nuotr.


„Labai mėgstame įvairiausių rūšių les tartines, kurių net pats pavadinimas jau skamba gražiai. Pusryčiams valgome duoną (paskrudintą arba ne) su sviestu (sūdytu arba ne) ir uogiene (arba medumi). Tai – klasikiniai prancūziški pusryčiai, keliaujantys iš kartos į kartą lyg besitęsiantis vaikystės prisiminimas. Ir net nedrįskite nieko sakyti apie tai, kad mes mirkome savo duoną arbatos, kavos ar šokolado dubenėliuose. Taip, būtent dubenėliuose, o ne puodeliuose. Kartais valgome šiek tiek sūrio, tačiau tik tuomet, kai pusryčius valgome vėliau“, – prancūziškų pusryčių paslaptis išduoda Félicie Dutertre.

 „Twinkie" nuotr.

„Twinkie” nuotr.


Nežinantiems aiškiname, kas yra tartine. Tai – perpus perpjautas prancūziškas batonas, apteptas šokoladiniu kremu, riešutų sviestu arba mėgstamu džemu. Jam paruošti tiks ir prancūziško batono likučiai, ir baltos duonos riekė ar sviestinė bandelė. Tuo tarpu skrebutį užtepę sviestu jau turėsite jį vadinti grillé. Tai – užkandis, mėgstamas dėl savo paprastumo ir, žinoma, saldumo, puikiai derančio su pusryčių kava.

"Twinkie" nuotr.

„Twinkie“ nuotr.


Grįžkime prie „Twinkie Breakfasts“ koncepcijos, kurią geriausiai atspindi jos lankytojai. Čia galite sutikti ir tiesiai iš biuro papusryčiauti atėjusių paryžiečių (nepamirškite, kad anksti ryte jie valgo nedaug, tad paskui praalksta), ir tiesiog vėliau atsikėlusių vėlyvuosius pusryčius mėgstančių miesto svečių. Smagiausia dalis – pusryčiai šioje užkandinėje siūlomi visą dieną! Savaitgaliais, beje, žmonių ten itin daug, tad norėdami ramiai pasėdėti turėsite ateiti savaitės viduryje. O rezervacijos nepriimamos.

"Twinkie" nuotr.

“Twinkie” nuotr.


Kodėl šį restoraną visi taip dievina, o įtakingas britų leidinys „The Guardian“ šią vietą 2015 metais paminėjo tarp 10 geriausių Paryžiaus pusryčių vietų? Nes joje ne tik beprotiškai jauku ir sava, o pusryčiaujančius klientus „prižiūri“ linksmos žaislinės figūrėlės, bet ir todėl, kad maistas primena namus: porcijos – kaip pas mamą, o skonis… bet kuris pusryčių kąsnis, kurį įsidėsite į burną, pamalonins skonio receptorius taip, kad norėsis grįžti dar kartą!

Mažytė ir ypač populiari „Twinkie“ firminė fantazija – minkštai virti kiaušiniai skystu tryniu, duonos „piršteliai“ (pranc. mouillettes) ir ikrai „Petrossian“. Kitas jų firminis patiekalas – pusryčiai be gliuteno ir laktozės, kad jų netoleruojantieji nebesijaustų atstumti viešojo maitinimo įstaigose. Tradicinių pusryčių mylėtojai ras ir įvairių salotų, klasikinių sumuštinių „Club-sandwich“ su virta vištienos krūtinėle bei kumpiu, salotų lapais ir pomidorais, taip pat – beigelių su kalakutiena ar košeriniu būdu ruošta rūkyta mėsa.

 „Twinkie" nuotr.

„Twinkie” nuotr.


 „Twinkie" nuotr.

„Twinkie” nuotr.


Dar vienas pliusas – Twinkie“ kiaušinius ir duoną gauna iš biologinių ūkių, uogienes ruošia patys, taigi, dieviškam skoniui nenusileidžia ir kokybė. Restoranas lankytojus vaišina itališka kava, vaisių sultis jie taip pat spaudžia patys ir dar ruošia neįtikėtinai gardžius prancūziškus skrebučius.

 „Twinkie" nuotr.

„Twinkie” nuotr.


Trumpai tariant, „Twinkie“ yra ta vieta, kur kiekvienas gali rasti savo laimę nuo antradienio iki sekmadienio, nuo 10 val.

Adresas: 167 Rue St Denis, Paryžius

Darbo valandos: antradienis–penktadienis 10.00–15.00 šeštadienis–sekmadienis 10.00–16.30

Kainos: nuo 6,50 iki 28 Eur.

Jų „Facebook“ paskyraČIA.

Daugiau skanių pusryčių vietų Paryžiuje rasite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page