top of page

Medauninkas su obuoliais ir šokoladu


Alfo receptai, medaus pyragas, medauninkas, Kalėdų kepiniai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

#Alfodidysiskulinarinissou laidas ir video receptą žiūrėkite ČIA


Medauninkui pagaminti reikia:

  • 270 g miltų

  • 30 g kakavos (arba pakeiskite šį kiekį miltais)

  • 100 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 3 šaukštų medaus 1 kiaušinio 200 ml pieno (galima pusę pieno kiekio pakeisti NESPRESSO kava) 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 šaukštelių SANTA MARIA prieskonių meduoliams

  • 1 apelsino tarkuotos žievelės

  • 3–4 nedidelių obuolių

  • DANSUKKER cukraus miltelių pabarstyti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Pailgą kepimo formą (12 x 25 cm) išklokite kepimo popieriumi.

  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Užberkite tarkuotos apelsinų žievelės.

  3. VILNIUS margariną „Kepiniams“ ištirpinkite kartu su medumi ir DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, supilkite pieną, lengvai pravėsinkite ir įmuškite kiaušinį ir paplakite.

  4. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir SANTA MARIA prieskonius sumaišykite ir suberkite į medaus ir margarino mišinį, viską išmaišykite.

  5. Dalį obuolių dėkite į formą ir sluoksniuokite su tešla. Išlyginkite ir kepkite apie 40 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite ar iškepęs. Ištraukite, 10–15 min. aušinkite formoje, tada išimkite ir aušinkite ant grotelių.

  6. Pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page