top of page

Mažoji virtuvės enciklopedija. Šimtametė parmos kumpio istorija ir užkanžio idėja šventės stalui


Vytintas kumpis, Parmos kumpis, vmgonline.lt
Pexels.com nuotr.

Pirmą kartą šis lauke vytinamas kumpis, gaminamas iš užpakalinių kiaulės šlaunų, šaltiniuose paminėtas dar 100 metų prieš mūsų erą. Gaminant šį kumpį Parmos regione naudojama tik druska, tuo tarpu Italijos pietuose mėgstama įdėti aitriųjų pipirų, o kitur jis dar būna parūkomas. Dėl Parmos kumpio gamybos procesą saugančių įstatymų jį galima gaminti tik iš trijų konkrečių kiaulių veislių patinų mėsos. Juos, šeriamus tik grūdais ir daržovėmis, augina ir Parmos kumpį gamina vienuolika Italijos regionų. Nors Parmos kumpis su melionais yra vienas populiariausių užkandžių pasaulyje, pats metas paragauti šio to originalesnio: išbandykite Parmos kumpio ir šviežių figų derinį!


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page