top of page

Mažoji virtuvės enciklopedija. Vasaros numeris vienas – kalakutiena!

Kalakutiena yra švelnus, labai vertingas dietinis produktas – liesa, lengvai virškinama, mažai kaloringa, mažai nepageidaujamų riebalų, bet turtinga baltymų, makro ir mikroelementų,

Be to, ypač gardi ir švelnaus skonio mėsa. O tai reiškia, kad gaminti ją paprasta – kuo mažiau kulinarinių manipuliacijų, kad išryškėtų skonis.


ką gaminti iš kalakutienos, vmgonline patarimai
VMG archyvų nuotr.

Palyginus su vištiena, kalakutiena:

· Kepama praranda mažiau vandens (kalakutienoje yra itin mažai vandens)

· Kalakutienos bendrasis riebumas yra iki šešių kartų mažesnis negu vištienos

· Kalakutienoje mažesnis MTL (blogojo cholesterolio) kiekis ir pH

· Didesnis baltymingumas

· Mažiau sočiųjų riebalų rūgščių

· Kalakutiena yra mažiausiai alergizuojanti mėsa

kalakutinena, vmgonline patarimai

Kalakutieną labai paprasta ir greita pagaminti. Ją galima gaminti visaip – kepti, troškinti, virti, kepti ant grotelių. Kepant filė pjausnius, padažą geriausia gaminti atskirai. Jei kepsite filė ant nedidelės ugnies uždengtoje keptuvėje, mėsa bus ypač sultinga. Kad krūtinėlė neišsausėtų kepdama, pamarinuokite ją sūryme ne trumpiau nei 2–3 valandas.


Kalakutiena puikiai dera su sviestu, rūkyta šonine, česnakais, slyvomis, obuoliais, apelsinais, spanguolėmis, kaštainiais, duonos trupiniais, šalavijais.


Sėkmės ir skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page