top of page

Mažiau yra daugiau ir... skaniau: orkaitėje keptos salotos su feta


orkaitėje keptos salotos su feta, romaninės salotos, fetos sūris, lengva vakarienė, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 didelių romaninių salotų gūžių

  • 200 g fetos

Užpilui:

  • 2 šaukštų medaus

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 50 ml balzaminio acto

  • 100 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Sviesto (formai patepti)

  1. Salotų gūžes perpjaukite pusiau, sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

  2. Sumaišykite visus produktus, skirtus užpilui, ir užpilkite ant salotų. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 20 min.

  3. Pabaigoje sudėkite patrupintą fetą ir dar palaikykite 1–2 min. orkaitėje, kad feta taptų minkštesnė.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page