top of page

Maltinukas „a’la burgeris“ primins sumuštinius iš vaikystės


Maltinukas a'la burgeris, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 20 min.

Kepimo laikas 30-35 min.


  • 340 g LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 3 šaukštų maltų avižinių dribsnių

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1-2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių

  • 50 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 6-8 riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • Padažui:

  • 100 g majonezo

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio česnako granulių

  • Brijošės duonos kelių riekelių


  1. Sumalkite kartu LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsą, LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsą ir svogūną.

  2. Suberkite 2 šaukštus avižinių dribsnių, prieskonius, supilkite grietinėlę ir sudėkite garstyčias ir smulkintas žoleles. Viską gerai išmaišykite, gerai išmušdami į dubenį.

  3. Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius, apvoliokite juos likusiuose avižiniuose dribsniuose ir kepkite įkaitintame lydytame svieste.

  4. Paskrudinkite šoninę orkaitėje. Padažui sumaišykite visus produktus.

  5. Paskrudinkite brijošę ir patiekite maltinius su padažu, šonine, brijoše ir šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page