Patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Maltinukų su cukinija ir sūriu receptas – lengvas ir greitas, o medaus ir garstyčių padažas išvarys iš proto net išrankiausiąjį!
4 asm.
Gaminimo laikas 20 min.
Kepimo laikas 30-35 min.
T-ra 190 °C
Maltinukams pagaminti reikia:
250 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos
1 svogūno
1 skiltelės česnako
½ cukinijos
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ šaukštelio Provanso žolelių mišinio
Aliejaus (kepti)
Lęšių garnyrui:
200 g smulkiųjų lęšių
1 svogūno
1 skiltelės česnako
200 g vyšninių pomidoriukų
Aliejaus kepti
Padažui:
50 g medaus
50 g neaštrių garstyčių
50 ml citrinų sulčių
150 ml aliejaus
Druskos
1 skiltelės česnako
½ šaukštelio kario miltelių
5-6 šakelių petražolių arba kalendrų
Susmulkinkite svogūną, cukiniją ir česnaką smulkintuvu.
LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelius susmulkinkite trintuvu arba sumalkite.
Sumaišykite LAPINO PUOTA smulkintą triušieną ir susmulkintus LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelius, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite smulkintas daržoves. Sumaišykite.
Pabaigoje suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Išmaišykite. Vandeniu suvilgytomis rankomis suformuokite maltinius. Kepkite juos vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje.
Lęšius užpilkite vandeniu santykiu 1:3 ir virkite 20-25 minutes, kol išvirs. Laikas nuo laiko žvilgtelėkite, ar nereikia daugiau vandens, jei reikia – papildykite.
Garnyrui svogūną smulkiai supjaustykite, trumpai apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Perpjaukite pusiau pomidoriukus ir suberkite į keptuvę. Trumpai apkepkite. Suberkite lęšius, pasūdykite ir pašildykite kartu su pomidoriukais.
Padažui susmulkinkite česnakus ir žalumynus, sumaišykite su likusiais ingredientais.
Skanaus!